Wie wil zich nog meer thuis voelen in zijn eigen huis? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Relaxed op bed
Tips

Wie wil zich nog meer thuis voelen in zijn eigen huis?

Na een lange werkdag denk je vaak aan één ding: snel naar huis. Weg van alle stress en gewoon even niks. Als je thuis komt wil je natuurlijk dat moment van rust hebben. Het is dan belangrijk dat jouw huis zo comfortabel als mogelijk is om jezelf weer op te laden en wat tijd voor jezelf te nemen. Als we het hebben over een comfortabel huis dan praten we niet over die zijdezachte deken waaronder je je favoriete serie ligt te kijken op de bank. We hebben het over de rust, de temperatuur en de luchtkwaliteit. Je denkt vast: Hoe pak ik dat nu aan? Geen stress, wij geven je een paar simpele tips om je huis zo comfortabel mogelijk te maken.

Relaxed op de bank

Eindelijk: zo krijg je warme voeten in een koude winter

De temperatuur in huis is natuurlijk het opmerkelijkste punt voor het ervaren van wooncomfort. Het omhoog gooien van de verwarming is niet ideaal. In de huidige markt is de energierekening een gevoelig puntje. Je betaalt namelijk veel meer dan een paar jaar geleden. Ongeveer 15% van de warmte gaat verloren door de vloer. Als je met je blote voeten op laminaat loopt, dan snap je direct wat ik bedoel. Dit komt meestal door de kruipruimte onder de vloer. Hier ontsnapt warmte, omdat er vaak een grote ruimte tussen de bodem en de bovenvloer zit. Vocht condenseert naar boven en hierdoor krijg je een koude vloer. Opkruipend vocht heeft ook impact op je muren. Langdurige aanslag van vocht zorgt voor schimmel. Om dit probleem aan te pakken is het verstandig om kijken naar kruipkelder isolatie. De vloer wordt hiermee bestendig gemaakt tegen het verlies van warmte en maakt het mogelijk om van je thermostaat af te blijven. Ook schimmel wordt hierdoor vermeden. Zo kan je deze winter ook optimaal genieten van jouw huis. Benieuwd naar meer voordelen van het isoleren van je huis: lees ook: De voordelen van een geïsoleerd huis.

Lees dit vóórdat je nieuwe verlichting gaat halen

Een goede verlichting kan je huis maken of breken. Het zorgt ervoor dat niet alleen jij, maar ook je bezoekers zich thuis voelen. Een huis met ramen die veel zon binnen laat, geeft vooral in de zomer een heerlijk open gevoel. Als dit niet het geval is, dan moet je denken aan het kiezen van de juiste binnenverlichting. Een hanglamp boven de eettafel maakt al een groot verschil in plaats van een plafondlamp. Het beperkt het licht tot alleen de eettafel en dit geeft een uitnodigend gevoel. Een tip om je woonkamer wat aangenamer te maken, is het aanschaffen van een vloerlamp met een leesarm in de hoek van je favoriete zitplek. Dit creëert je eigen aparte zitplek in een grote kamer en zorgt ervoor dat je een moment van rust ervaart. Ben je benieuwd welke verlichting past bij jouw huis? Lees dan ook dit artikel voor het vinden van de juiste verlichting in jouw woning.

Adem in, adem uit

Relaxed op stoel

De luchtkwaliteit in je huis is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om een comfortabel huis. Toch heeft dit veel invloed in het gevoel dat jij hebt in huis. Een slechte luchtkwaliteit tast je gezondheid aan en kan ervoor zorgen dat je last krijgt van kortademigheid en allergische reacties van stof. Hoe zorg je voor schone lucht? Begin eens met het regelmatig ventileren van je huis. Doe soms een aantal ramen en open voel de frisse lucht door het huis razen. Ook het hebben van planten heeft invloed op de luchtkwaliteit. Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars en geven ook een zeer huiselijk gevoel. Een fleurige orchidee op tafel kan toch geen kwaad? Je moet planten goed verzorgen, dus niet vergeten om ze af en toe water te geven hé?

Deze tips zorgen ervoor dat jij je comfortabel voelt in jouw woning en dat je jezelf de rust kan geven die je verdient na een werkdag. Wil je het toch groter aanpakken? Lees dan ook 3 kleine verbouwingen om je wooncomfort te verhogen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee