3x kleine verbouwingen om je wooncomfort te verhogen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Badkamer
Tips

3x kleine verbouwingen om je wooncomfort te verhogen

Wil je jouw wooncomfort verhogen, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan kun je een kleine en voordelige verbouwing uit laten voeren. Er zijn diverse dingen die je aan jouw woning en/of buitenruimte kunt veranderen als je jouw wooncomfort wilt verhogen met een klein budget. In dit artikel zetten we drie kleine verbouwingen voor je op een rijtje.

Een veranda met schuifpui

Wil je jouw huis meer met je buitenruimte verbinden? Dan kun je een veranda laten bouwen. Heb je een veranda in de tuin, dan ga je veel sneller buiten zitten. Niet alleen in de zomer, maar ook in het frissere voorjaar en zelfs in het koelere najaar. Onder een veranda is het namelijk minder koud en dit maakt het prettiger om buiten de warme zomermaanden buiten te zitten.

Tip: plaats een schuifpui tussen je huis en de veranda in de tuin en je kunt gemakkelijk en snel naar buiten als je hier zin in hebt. Bijkomend voordeel van een schuifpui: er komt veel licht naar binnen als je deze deuren laat plaatsen. Ook dit draagt bij aan een beter wooncomfort.

Een nieuwe badkamer

Ben je niet meer tevreden met je badkamer? Dan kun je jouw wooncomfort verhogen door een nieuwe badkamer te laten plaatsen. Een nieuwe badkamer kan heel prijzig zijn, maar het hoeft helemaal geen grote investering te worden. Zeker als je slechts enkele onderdelen van je badkamer vervangt, zoals je douche, hoef je helemaal niet veel geld uit te geven aan deze verbouwing. En een nieuwe badkamer is veel waard, want je brengt iedere dag veel tijd door in deze ruimte.

Een carport

Tot slot kun je jouw huis ook verbeteren door een carport te laten bouwen. Heb je een carport naast je woning, dan kun je jouw auto altijd droog parkeren. Dit heeft een positieve invloed op de levensduur van je auto. Bovendien staat je auto altijd in de directe omgeving van je huis. Dit is handig als je boodschappen uit moet ruimen, maar ook als je op een regenachtige dag uit je auto stapt en zo snel mogelijk naar binnen wilt gaan.

Goed om te weten: carports zijn helemaal niet duur. Je hoeft dan ook niet veel geld te investeren om je woning te verbeteren met een carport.

Meer lezen

2 reacties op “3x kleine verbouwingen om je wooncomfort te verhogen”

  1. Marie de Jonge schreef:

    Een nieuwe badkamer zorgt inderdaad vaak voor meer comfort. Wij hebben vorig jaar die van ons aangepakt en ook gelijk een dakraam geplaatst. Zo hebben we meer licht in deze ruimte kunnen krijgen.

  2. Emma de Graaf schreef:

    Wat een goede ideeën om je woning te updaten! Mijn man en ik hebben net een nieuw huis gekocht en de badkamer is niet helemaal naar onze zin, dus ik denk dat wij gaan voor verbouw. Het is een slimme tip om enkele onderdelen te vervangen om wat geld te besparen, we gaan kijken of dat voor ons zou kunnen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee