Hier moet je aan denken bij het verbouwen van een badkamer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
badkamer verbouwing
Badkamer

Hier moet je aan denken bij het verbouwen van een badkamer

De badkamer is een ruimte die je met enige regelmaat gebruikt. Zo is de kans groot dat je de dag aftrapt in de badkamer. Je neemt een lekkere douche, je doet je haren en je poetst je tanden. Ook aan het einde van de dag ben je weer in de badkamer te vinden. Onder meer om je tanden te poetsen en wellicht om lekker in bad te liggen of om een verfrissende douche te nemen.

Omdat je relatief vaak van je badkamer gebruik maakt, is het belangrijk dat je deze helemaal naar wens maakt. Dit kun je doen door je badkamer volledig naar jouw smaak te verbouwen. Voor het verbouwen van je badkamer kun je veel kanten op, zoals je mogelijk al gemerkt hebt. Het is goed om met onderstaande aandachtspunten rekening te houden.

Ga op zoek naar goede leveranciers en vakmannen

Ten eerste is het zaak om op zoek te gaan naar goede leveranciers. Hierbij kun je denken aan leveranciers van badkamermeubelen, van tegels en van andere zaken voor in een badkamer. Bij bijvoorbeeld een badkamerzaak vind je veel prima producten, waardoor je in één keer bij een vakman kunt slagen.

Je hebt echter ook nog andere vakmannen nodig. Hierbij kun je denken aan een elektricien, aan een schilder, aan een aannemer en aan een loodgieter. Het ‘nadeel’ van deze vakmannen is dat er tegenwoordig rook uit hun agenda komt. Je moet daarom al vroegtijdig contact met hen opnemen voor je komende verbouwing.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Ook is het zaak om rekening te houden met je budget. Hoeveel geld wil én kun je aan je nieuwe badkamer uitgeven? En waar wil je dan precies je geld aan uitgeven? Heb je bijvoorbeeld specifieke wensen waarvoor je bereid bent om veel geld aan te spenderen? Denk hier op voorhand goed over na, zodat je een goede budgettering voor jezelf kunt maken.

Praktische zaken

Bij het verbouwen van een badkamer moet je ook met allemaal praktische zaken rekening houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de levering van de bestelde meubels? Krijg je een badkamermeubel thuisbezorgd? Of moet je deze zelf afhalen?

En wat gebeurt er met alle oude elementen uit de badkamer? Ga je voor al het bouwafval een bouwcontainer huren? Of kies je er voor om dit zelf af te voeren?

Houd ook rekening met het feit dat je mogelijke enige tijd je badkamer niet kunt gebruiken. Als je echt een compleet nieuwe badkamer wenst te hebben, zijn de vakmannen hier zo’n 2 weken mee bezig. Dit betekent dat je 2 weken lang niet kunt douchen of in bad kunt liggen. Zorg op voorhand voor een geschikt alternatief!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee