Zo maak je jouw balkon zomerproof - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
balkon
Tips

Zo maak je jouw balkon zomerproof

De zomer is aangebroken! Heb je een balkon? Maak hier dan goed gebruik van. Door je balkon goed in te richten, is het een ideale plek om even tot rust te komen zonder dat je het huis uit hoeft. Bovendien is het een fijne plek om te borrelen met vrienden tot de zonsondergang. Hoe richt je jouw balkon goed in? Dat lees je in dit artikel.

Zorg voor goede verlichting

De meeste balkons zijn niet heel groot, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor verlichting dat niet te veel ruimte inneemt. Een goede keuze is bijvoorbeeld een lichtsnoer van Nostalux. Dit neemt alleen ruimte in op de muur of op je balkon reling. Hierbij heb je keuze uit een groot aanbod qua kleuren en lengtes. Je kunt ook kiezen voor een LED strip. Een voordeel hiervan is dat je het kunt inkorten. Wil je graag afwisselen qua kleur? Kies dan voor de LED strip multicolor. Deze LED strip kan je makkelijk met een afstandsbediening wisselen van kleur.

Keuze qua ondergrond

Veel balkons zijn gemaakt van beton. Als je al een tijdje het balkon niet hebt schoongemaakt, is de kans groot dat de vloer vies is door aanslag en vogelpoep. Maak dit daarom eerst goed schoon. Je kunt vogelpoep losweken met warm water. De groene aanslag en andere verkleuringen maak je schoon met een bezem, warm water en vloeibare groene zeep. Daarna kan je jouw balkon op deze manier gebruiken of een andere ondergrond kiezen. Je kunt onder andere kiezen uit kunstgras, vlonders of tegels. Wist je dat je kunstgras tegenwoordig ook in opvallende kleuren kunt kopen, zoals paars of geel? Zo kan je jouw balkon helemaal naar jouw smaak inrichten. Een andere optie is om een buitenkleed te plaatsen op je balkon.

Soort balkon meubels

Bij de keuze van balkon meubels is het erg belangrijk dat je goed je balkon opmeet. Vergeet niet ook je balkondeur op te meten. Een balkonmeubel kan misschien wel passen op je balkon, maar als het niet door de deur past heb je alsnog een probleem. Een oplossing hiervoor is om balkon meubels aan te schaffen, die je zelf in elkaar moet zetten. Je kunt ook zelf een houten tuinmeubel maken. Op het internet vind je veel instructies om dit zelf te maken. Probeer bij de keuze van je balkon meubels rekening te houden met je woonstijl. Zo lijkt je huis groter. Als je een klein balkon hebt, zijn een balkontafeltje en inklapbare stoelen ideaal!

Nu hoef je alleen nog na te denken over de woonaccessoires. Beperk de hoeveelheid woonaccessoires bij een klein balkon. Hierdoor oogt je balkon namelijk nog kleiner. Houd ook zoveel mogelijk een stijl aan bij de keuze van de woonaccessoires.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee