DIY: je eigen loungebank van houten pallets - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Loungeset van pallets
DIY

DIY: je eigen loungebank van houten pallets

Het is nu nog winter, maar voordat je het weet, kan je weer in de tuin zitten. Je hebt dan vast ook zo’n zin om in de heerlijke zon te relaxen op een loungebank. Deze zelf maken van houten pallets is met dit stappenplan een fluitje van een cent, zelfs voor de beginnende klusser! Hip, simpel, duurzaam en goedkoop. Dus ga snel naar de bouwmarkt voor de materialen!

Wat heb je nodig per bank?

 • 3 houten pallets
 • 1 MDF plank (ongeveer 1.20 meter lang, de breedte van de pallets)
 • Schuimrubber (zelfde grootte als de MDF plank)
 • Lijm
 • Stevige (weerbestendige) stof in de gewenste kleur
 • Tacker
 • Schuurmachine
 • Houtschroeven: 8 stuks van 50 x 4 mm en 16 stuks van 35 x 4 mm
 • Weerbestendige verf in de gewenste kleur
 • Schroeftol om de schroeven in het hout te krijgen

Optioneel:

 • 4 zwenkwieltjes met rem en 16 moeren en bouten, als je je loungebank makkelijk wil verplaatsen
 • 2 extra pallets voor een bijzettafel en een glasplaat om erop te leggen. Extra zwenkwieltjes met moeren en bouten zijn handig, zodat je ook de tafel makkelijk kunt verplaatsen.

Loungeset van pallets

Werkwijze:

Stap 1
Schuur de pallets zodat er geen splinters uitsteken. Als je tweedehands pallets op de kop hebt getikt, let dan goed op uitstekende spijkertjes.

Stap 2
Leg 2 pallets op elkaar en schroef ze vast met de houtschroeven van 50 x 4 mm. De 3e pallet schroef je vast aan de achterkant met 35 x 4 mm houtschroeven.

Stap 3
Schilder het geheel in de door jou gewenste kleur met weerbestendige verf en laat goed drogen. Of laat ze natuurlijk in hun oorspronkelijke kleur als je dat mooier vindt.

Stap 4
Dit is optioneel. Als je je bank makkelijk wil verplaatsen, bevestig dan de zwenkwieltjes aan de onderkant.

Stap 5
Je kunt de palletkussens natuurlijk op maat laten maken, maar in het kader van DIY kun je dit eventueel ook zelf doen. Neem de MDF plank (1.20 m) en lijm hierop het stuk schuimrubber.
Knip de stof ruim uit, zodat het goed om de randen van het schuimrubber past. Begin aan één kant in het midden en ga dan naar de andere kant. De hoeken kun je goed afwerken door de stof naar binnen te vouwen. Neem de tacker en zet alles goed vast.

Mocht je ook nog een bijzettafel willen dan schroef je de extra pallets op elkaar en je legt er een (stevige) glasplaat overheen. De zwenkwieltjes eronder en eventueel schilderen in dezelfde kleur als je loungebank(en).

In principe is je loungeset nu klaar om te relaxen. Maar natuurlijk kun je zoveel banken maken als je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat nu die zon maar komen! Alvast een fijn tuinseizoen gewenst!

Meer lezen

Eén reactie op “DIY: je eigen loungebank van houten pallets”

 1. Marie schreef:

  Bedankt voor het delen van de benodigdheden voor het maken van een loungebank van pallets. Ik heb de afgelopen tijd genoeg pallets verzameld voor mijn project om een loungeset te maken. Ik ga straks gelijk op zoek naar een mooie kleur weerbestendige verf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee