Hoe creëer je een stijlvol maar kindvriendelijk interieur? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
loungebank
Interieur

Hoe creëer je een stijlvol maar kindvriendelijk interieur?

Het is voor huishoudens met kinderen belangrijk om extra aandacht te besteden aan het interieur. Dan gaat het niet alleen om de veiligheid, maar natuurlijk ook om de combinatie van het creëren van een stijlvol interieur dat kindvriendelijk is. Loungebanken zijn wat dat betreft voor zowel ouders en kinderen ideaal. Een loungebank biedt meerdere zitplaatsen en voorziet in optimaal comfort. Bovendien is er naar eigen voorkeur met het design, materiaal en kleur rekening te houden. Bekijk onderstaande tips om daarin ook het kindvriendelijke karakter mee te nemen.

Houd rekening met materialen

Het is zeker bij meubels waar kinderen en ouders dagelijks op zitten belangrijk om rekening te houden met het materiaal. Een loungebank van leder is bijvoorbeeld als je kinderen hebt een ideale keuze. Leder heeft als voordeel dat er minder snel kans is op vlekken in vergelijking met een bank van stof. Bovendien haal je met een doekje snel vocht of kruimels van de bank als er is geknoeid op een lederen bank. Ook staat leder stijlvol vanwege het exclusieve karakter van het materiaal.

Creëer voldoende zitplaatsen

Als je met het hele gezin thuis bent en iedereen zit in de woonkamer dan is het belangrijk dat elk gezinslid een zitplaats tot de beschikking heeft. Wat dat betreft biedt een riante loungebank meer zitplaatsen dan een tweezitsbank of een driezitsbank. Verder is het een ideale bank om te relaxen als niet de hele bank bezet is. Het komt toch ook vaak voor dat niet iedereen tegelijk aanwezig is. Bijvoorbeeld als het ene kind huiswerk aan het maken is op de eigen kamer en een ander naar de sportvereniging gaat. Dan is er ruimte voor degenen die wel thuis zijn om lekker op de loungebank te hangen.

Zorg voor opbergruimte

Heb je kleine kinderen in huis dan slingert het speelgoed vaak overal op de grond. Het is dan ideaal om stijlvolle opbergruimte te creëren, waarin kinderen na het spelen het speelgoed uit het zicht kunnen opbergen. Er zijn wat dat betreft allerlei mooie kasten te koop, maar ook een loungebank biedt in dit geval weer uitkomst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een loungebank aan te schaffen met opbergruimte. Het voordeel van extra opbergruimte is dat het interieur er netjes en overzichtelijk uit blijft zien. Dat draagt bij aan het stijlvolle karakter en is uiteraard ook kindvriendelijk, want het speelgoed is namelijk binnen handbereik.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee