Deze trend in jouw woonkamer is nu populair - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
loungebank
Woonkamer

Deze trend in jouw woonkamer is nu populair

Ieder jaar worden we weer verrast door nieuwe woonstijlen, trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en meubels. Van de Wabi-Sabi woontrend die is overgewaaid uit Japan, tot aan het immer populaire Scandinavische minimalisme. Er is altijd wel een woonstijl die voldoet aan je eigen smaak. Los van de woonstijlen zijn er specifieke meubels of meubelcombinaties die zo nu en dan omhoog duiken. In dit artikel besteden we aandacht aan de loungebank. Een grote bank in je woonkamer die gegarandeerd zorgt voor ontspanning.

Het bankstel van 2022

Anno 2021 willen we allemaal het liefst ontspannen na een lange dag werken. Tegenwoordig is het de gewoonte dat we ’s avonds lekker op ons bankstel zitten voor een ontspannen avondje televisie of om gewoon lekker even tijd op je telefoon of tablet te besteden. De meubelbranche is meegegroeid in deze trend. Waar men vroeger vooral kleinere banken in de woonkamer zag, of twee kleine banken die afzonderlijk van elkaar in een L-vorm staan opgesteld, zien we nu veel vaker complete hoekbanken in een L-vorm of zelfs in een U-vorm. Deze banken vallen allemaal onder de noemer loungebanken, omdat je er met tenminste twee personen languit op kunt liggen.

Lekker bingen op je loungebank

Steeds meer mensen ontdekken het relaxte gevoel van een dagje bingen voor de televisie. Bingen is het langdurig kijken naar een serie in een onafgebroken sessie. De ideale tijdsbesteding voor bijvoorbeeld een herfstachtige zondag of als je een avondje vrij hebt. Verrijk je binge-ervaring met een heerlijke loungebank en je zult er nog meer van genieten. Lekker met je benen languit op je bank en onder een dekentje voor als het wat kouder wordt. Helemaal van deze tijd!

Moderne kleuren en materialen voor je loungebank

Er is nogal eens wat verwarring over grote bankstellen. Veel mensen hebben nog het beeld dat dit logge, ouderwetse banken zijn in een saaie, degelijke kleur. Hoewel iedereen zijn eigen smaak en stijl heeft, zijn er tegenwoordig heel veel slanke, moderne varianten op de markt te vinden voor een loungebank. Kies bijvoorbeeld voor een industriële look met een cognacleren loungebank met smalle zwarte pootjes, of juist voor een meer landelijke uitstraling door een stoffen loungebank te kiezen in een natuurlijke groene kleur. Vaak zijn loungebanken goed zelf samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een lounge-element of een hoekbank? Dan is dit gemakkelijk zelf te bepalen. Er zijn verschillende winkels met relaxbanken die je hiermee kunnen helpen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee