De Balkonie: Lente! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
De Balkonie lente
Balkon

De Balkonie: Lente!

21 maart, het begin van de lente! Na een behoorlijk koude periode zit er een belofte van mooi weer in de lucht. De krokusjes steken hun kopje boven de grond en veel grasvelden kleuren geel van de narcissen. Het is weer tijd om naar buiten te gaan! Maar ook tijd om ons eigen buiten, ons plekje groen in de stad, op te knappen om lekker van het mooie weer te genieten.

Opening van het balkonseizoen

De eerste zaterdag van de lente is door ons (De Balkonie) uitgeroepen tot het begin van het balkonseizoen. We kunnen dan al in de eerste zonnestralen uit de wind in het zonnetje op het balkon zitten. Ik stel me zo voor: wakker worden en de deuren van het balkon wijd openzetten. De lentegeuren en -kleuren komen me al tegemoet op mijn balkon. Met een krakend vers croissantje en een vers kopje koffie pak ik de eerste zonnestralen van de dag mee terwijl de stad ontwaakt.

De Balkonie kopen

Het balkon klaarmaken om weer te genieten van ons plekje groen in de stad

Tijdens de wintermaanden is mijn balkon meer als opslagruimte gebruikt voor lege kratten, flessen en nog meer troep. Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Om alles op te ruimen en er weer een fleurig balkon van te maken waar ik alleen of met vrienden een glas wijn kan drinken, een boek kan lezen of gewoon even tot rust kan komen. Met leuke balkonmeubeltjes, een balkonbar en natuurlijk met veel planten maak ik er weer een oase van. Mijn plekje groen, mijn balkon.

De balkonitems voor deze lente

Wat niet mag ontbreken op mijn balkon deze lente is de krattentafel (een tafel voor over een bierkrat), de balkonbar (ruimtebesparend en toch heel praktisch om aan te eten of te werken), een vloerkleed (een must have als basis van een balkoninrichting), fijne stoelen en natuurlijk heel veel planten, bijvoorbeeld kruidenplanten, bloeiende planten en hangplanten.
Verheug jij je ook al op het balkonseizoen?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee