5 items die niet mogen ontbreken op je balkon - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Balkon lente
Balkon

5 items die niet mogen ontbreken op je balkon

Wat een weer de afgelopen week! De lente is echt begonnen en de thermometer is al vaak boven de 20 graden geweest. Heb jij je balkon al summerproof gemaakt?
Deze 5 items mogen zeker niet ontbreken op je balkon.

1. Licht op je balkon

Wil je tijdens warme zomeravonden van je balkon genieten, dan is sfeerverlichting onmisbaar. Wij (De Balkonie) zijn fan van de stoere prikkabel met 10 lampen, gekleurd of helder. Mocht je geen stroom hebben buiten en je hebt geen zin in gehannes met verlengsnoeren, wat we ons goed voor kunnen stellen, dan kom je een heel eind met een paar ouderwetse olielampen of waxinelichtjes. Zet waxinelichtjes wel in een glaasje of windlicht. Anders blijf je de hele avond in de weer met lucifers. Beetje lastig als je net lekker een wijntje opentrekt.

2. Zitje

Op de meeste balkons vinden we een paar kratten bier, een kattenbak en/of een vuilnisbak. Niet echt iets om relaxt een avondje op door te brengen. Wil je het minder studentikoos, denk dan aan een plekje om lekker te zitten. Wil je perfect met de zon op het balkon meedraaien, neem dan een laag setje. Iets van rotan bijvoorbeeld. Naast het feit dat het beter zit dan op een bierkratje, zijn rotanmeubelen erg mooi. Een paar kussens erbij, eventueel een schapenvachtje, en voilà. Het balkonleven kan beginnen.

Heb je liever een ontbijtje op het balkon? Iets met warm geurende croissantjes, cappuccino en een verse jus d’orange? Dat kan ook. De meeste balkons zijn niet zo groot, dus iets opklapbaars is dan wel handig. De Fransen, hun balkons zijn ook niet zo groot, hebben hier iets voor bedacht. Namelijk het bistrosetje. Heel fijn. Ook zeer geschikt om lekkere zomersalades te eten tijdens de warme zomeravonden.
Ben je meer van de BBQ en de biertjes, dan is de heuse balkonbar iets voor jou. De bar monteer je op de rand van je balkonhek. Je houdt nu genoeg ruimte over voor een (rookloze) BBQ. Misschien nog een paar krukken erbij en je bent compleet. Vergeet je BBQ-sausjes niet!

Balkon bar

3. Balkonbakken

Samen maken we Amsterdam (en de rest van Nederland) nog een stukje mooier! Hoe meer mensen bloembakken ophangen, hoe vrolijker de stad wordt. Echt waar! Vul je ze met bloeiende bloemen, dan krijg je geheid bezoek van de (totaal ongevaarlijke) stadsbij. En dat is fijn, want het gaat niet zo goed met de bijen in ons landje. Hoewel de stadsbij wel steeds meer in opmars is. Ook vlinders maak je blij en jij wordt weer blij van de vlinders. Toch?
Er zijn bakken op de markt met een slim watersysteem. Dus even vergeten water te geven? Geen probleem. Het reservoir zorgt dat er genoeg water is voor je groene vriendjes om de warme droge zomerdagen door te komen. Anders raden we je echt aan om dagelijks even met je gietertje in de weer te gaan. Klein behuisd qua balkon? Ook potten kun je ophangen aan de rand. Nee, dat is niet gevaarlijk als je een goed ophangsysteem gebruikt. Dus liever niet zelf knutselen als je niet heel handig bent.

4. Buitenkleed

Zonder buitenkleed is je balkon niet af. Het geeft meteen een huiselijk gevoel. Je hebt ze in allerlei kleuren. Zin in kleurig blauw of rood of liever iets minder opvallend zwart met beige, het kan allemaal. Kun je niet kiezen, dan verander je toch elk seizoen je kleed afgestemd op de kleuren van het jaargetijde? De kleden zijn gemaakt van recyclet plastic en goed schoon te houden. Zorg er wel voor dat je iets op het kleed zet, want met een zuchtje wind ligt je buitenkleed zo bij de buren.

5. BBQ

We hadden het er al over; de BBQ. Onmisbaar op ieder balkon. Er zijn meerdere modellen die in aanmerking komen. Laten we beginnen met de mooie Joy Stove. Die is er ook in het klein. Behalve barbecueën, kun je erop wokken en het als kacheltje gebruiken. Prima voor op het balkon. Let op, je buren kunnen klagen over de rook. Dus overleg even of nodig ze gewoon uit.
Voor mensen die hun buren echt te vriend willen houden, is er de rookloze BBQ. Een of andere slimme Duitser heeft een ingenieus systeem bedacht waarmee je je vlees bakt als op een normale BBQ, dus gewoon met kooltjes en zo, maar zonder rook. Wij zijn fan! Ook fijn in het park (mocht je je balkon even zat zijn).
En dan is er nog de BBQ voor aan de balkonrailing. Heb je een klein balkon, dan is dit een aanrader. Je hangt ‘m op alsof het een bloembak is. Kooltjes erin en bakken maar. We raden je aan om de BBQ aan de binnenkant te hangen als je geen boze onderburen wilt met kleine brandgaatjes in de was. Kijk bij het kopen van je vlees wel even naar het ‘Beter leven’-logo op de verpakking.

Meer lezen

2 reacties op “5 items die niet mogen ontbreken op je balkon”

 1. Redactie schreef:

  Deze zijn te koop bij https://www.debalkonie.nl/ in Amsterdam.

 2. Lianne van Roermund schreef:

  Beste heer/mevrouw,

  De 2 groene bar krukken voor op het balkon vind ik erg gaaf. Waar zou ik die kunnen aanschaffen?

  Met vriendelijke groet,
  Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee