Woonkamer verven zonder strepen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Verven
Interieur

Woonkamer verven zonder strepen

Zelf je woonkamer verven zonder strepen achter te laten, is niet lastig als je onze tips opvolgt.

Afplakken en opruimen

De woonkamer zal je enigszins moeten uitruimen. De grotere spullen kun je bij elkaar zetten en afdekken met zeil. De vloer kun je ook met apart zeil afdekken. Afplakken van plinten, deurposten en kozijnen met speciaal tape. Schakelaars en stopcontacten en vaste wandlampen en plafonnières kun je het beste even verwijderen. Afplakken duurt langer en je hebt nu de mogelijkheid om ze een keer goed schoon te maken.

Reparaties en voorstrijken

Het is verstandig om de muren en plafonds eerst te ontvetten. Dit kun je doen met een verfreiniger. Dit bevordert de hechting van de verf, want op vetplekken hecht zich geen verf. Met een muurvuller kun je kleine beschadigingen wegwerken. Onbehandelde muren hebben een aanzuigende werking. Je dient dan voor het verven een voorstrijk aan te brengen. Hierdoor wordt de zuiging minder en dat zorgt bij het verven voor een mooi resultaat. Verf met een verfroller van onder naar boven en vervolgens van links naar rechts.

Gebruik kwalitatief goede muurverf met een goede dek-kwaliteit. Ga niet voor de goedkoopste verf bij een outletshop. Muurverf is in alle gewenste kleuren te mengen. Voor het aanbrengen van kleine oppervlakken zoals hoeken en randen gebruik je een acrylkwast. De rest doe je met een muurverfroller. Begin met de hoeken en randen en vervolgens verf je met de verfroller horizontaal van links naar rechts en verticaal van onder naar boven. Meestal is twee tot drie keer over eenzelfde baan rollen, voldoende. Verwijder de afplaktape als de verf nog nat is.

Kamersteigers

Kamersteigers zijn ideaal bij de kleinere projecten in het huis. Voor binnenwerk, bijvoorbeeld het schilderen van een plafond is het verstandig om gebruik te maken van een kamersteiger. Deze steiger is instelbaar op de perfecte werkhoogte en zorgt ervoor dat je veilig en stabiel staat. Een trap is onveilig vooral als je boven je hoofd werkt. Ook is het erg onhandig om elke keer de trap te moeten verzetten. Kamer- of vouwsteigers zijn te huur. Klus altijd veilig.

Gebruik beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril om spatten in de ogen te voorkomen.

Gebruik bij voorkeur een matte, vochtregulerende, waterverdunbare muurverf voor binnen. Deze is geschikt voor binnenmuren en plafonds zoals baksteen, papierbehang, hard- en zachtboard, gipskarton, schoon metselwerk en (glad) pleisterwerk. Naast dat deze verf vochtregulerend is, is de verf afwasbaar. Dan heb je voor jaren jouw ideale kleur in de woonkamer.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee