Tips voor het krijgen van de radiator van je dromen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
radiator
Huis

Tips voor het krijgen van de radiator van je dromen

Nu de winter weer in aantocht is, is het tijd om weer wat meer aandacht te schenken aan de radiatoren in je huis! Want de radiatoren die je hebt, zijn ze eigenlijk wel zo mooi? Hoe goed passen deze radiatoren eigenlijk in het interieur van jouw dromen? De eerste en vaak meest makkelijke oplossing is om gewoon een paar prachtig mooie nieuwe radiatoren te kopen. Waar ze vroeger nog wel eens een lelijke zere plek konden vormen in het interieur, lijken ze nu vaak eerder onderdeel te zijn van het interieur, zo mooi zijn ze tegenwoordig vaak vormgegeven.

Toch kun je zelfs met de meest mooie designs nog stééds een paar slimme trucs toepassen om de radiatoren nòg meer naar je smaak te krijgen. Onderstaande tips kunnen uiteraard ook gewoon direct op je huidige radiatoren toegepast worden als je budget het momenteel niet toelaat om een paar nieuwe radiatoren aan te schaffen.

Tip 1: Verberg! Verf je radiator om het minder op te laten vallen

Met grondverf en radiatorverf kun je je radiator verven in elke kleur die je maar wilt. In veel gevallen kiezen mensen ervoor om de radiator in eenzelfde soort kleur te schilderen als de achtergrond zodat de radiator zo min mogelijk gezien wordt. Dit werkt met name goed in donkere interieurs. Door het gebruik van donkere tinten op zowel de radiator als de achtergrond laat je de radiator naadloos opgaan in zijn achtergrondomgeving.

Tip 2: Pronk! Verf je radiator om er een mooi opvallend kunstobject van te maken

In plaats van te trachten de radiator te laten ‘verdwijnen’ in je interieur door de kleur exact aan te passen op de rest van je meubels of muren, kun je er ook voor kiezen om juist te gaan voor een hele felle opvallende kleur die verder in de kamer nog niet gebruikt werd.

Hiermee maak je van je radiator een opvallende blikvanger. Sommige radiatoren zijn zo mooi en strak van design (bijvoorbeeld sommige verticale radiatoren, of sommige platte paneelradiatoren), dat ze na deze kleurige transformatie zelfs voor kunstvoorwerp zouden kunnen doorgaan.

Over kunst gesproken, je kunt je radiator ook verven in één van de accentkleuren of juist in één van de meest dominante kleuren van het mooiste kunstwerk dat je in je kamer hebt staan. Op deze manier creëer je veel synergie in de kamer.

Als je een radiator in de kamer van je kind hebt staan, overweeg dan eens om ook die te verven in een kleur die opvalt. Dat maakt zijn/haar speelruimte nog levendiger en leuker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een felroze, een felgroene of een felgele radiator? Je kind zal het fantastisch vinden!

Tip 3: Vermom! Maak je radiator onderdeel van een grote muurschildering

Ooit eens over nagedacht om een grote muurschildering op je muur te zetten of te laten zetten? Dan is het een heel leuk idee om deze muurschildering vooral te laten doorlopen op de plaats waar de radiator staat. Door deze radiator te integreren in de schildering voeg je een leuk 3-D-effect aan het geheel toe. Vaak triggert een radiator nog eens extra de creativiteit van kunstenaars en maken ze als gevolg hiervan nog eens een extra verrassende muurschildering! Leuk om uit te proberen!

Tip 4: Slim! De afwerking van de radiator

Als je voor een reflecterende afwerking kiest, moet je weten dat dit de warmteafgifte beïnvloedt, want hoe glanzender het oppervlak, hoe minder warmte het uitstraalt. Als je besluit je radiator te verven zodat het beter in je interieur past, overweeg dan een matte afwerking, zodat je de warmtecirculatie in de kamer niet belemmert.

Tip 5: Praktisch! Een plank boven de radiator

Je kunt er ook voor kiezen om een mooie plank van bijvoorbeeld hout of marmer direct boven op de radiator te plaatsen. Of je plaatst deze plank er net iets boven zodat het lijkt alsof de plank zweeft.

Door hiervoor te kiezen benut je optimaal de ruimte van je kamer. Immers, de ingenomen kostbare vloerruimte wordt nu functioneel ingezet. Lekker praktisch voor het uitstallen of het opbergen van je spulletjes!

Tip 6: Handig! Het afdekken van je radiator met radiatorbedekking

Als je echt een hele lelijke radiator hebt waar gewoon niets meer mee valt te beginnen, dan kun je er ook voor kiezen om een speciale radiatorbedekking over de radiator te plaatsen. Dit is vaak een metalen strak uitziende constructie die je over je radiator heen kunt plaatsen. Deze optie levert je vaak ook extra uitstal- of opbergruimte op: je kunt nu spulletjes bovenop de radiator plaatsen. Een ander voordeel is dat kleine kinderen zich minder makkelijk kunnen branden aan de radiator.

En? Zat er een leuke radiatortip voor jou tussen?

Laat eens zien wat jij met je radiator hebt gedaan! Stuur je foto naar info@homeandgarden.nl o.v.v. ‘Mijn Radiator’ en wellicht verschijn je met jouw radiator wel bij ons op de site!

Meer lezen

Eén reactie op “Tips voor het krijgen van de radiator van je dromen”

  1. Radiatoren Discounter schreef:

    Handige tips om je radiator nog meer op te laten vallen! Paneelradiatoren zijn erg mooi in combinatie met een mooie kleur, en geven een mooie toevoeging aan je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee