10 stylingtips voor een opgeruimde schuur
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tuinschuur styling
Tips

10 stylingtips voor een opgeruimde schuur

Een opgeruimde schuur geeft een lekker gevoel. Daarom 10 stylingtips voor een frisse start van het nieuwe tuinseizoen.

Stylingtip 1: luchtig rekje

Nooit meer zoeken naar de tuinhandschoenen (of andere spullen(. Aan een kruidenrek, droogmolentje of ijzeren draad hangen ze overzichtelijk bij elkaar. Ziet er leuk uit en is praktisch, want na het werken in de tuin drogen de handschoenen lekker snel.

Tuinschuur ophangen

Stylingtip 2: schoenenzak

Een schoenenzak is heel geschikt om allerlei rondslingerde tuinhulpjes zoals bindtouw, plantenlabels en watervaste stiften in op te bergen.

Stylingtip 3: broekhanger

Een broekhanger is perfect om bijvoorbeeld papieren zakken met gedroogde zaaddozen vochtvrij te bewaren.

Stylingtip 4: kapstok

Geen opgeruimde schuur zonder kapstok! Je kunt er van alles aan kwijt, van tuinschort tot gereedschap. Op brocantemarkten en -winkels vind je een royale keuze aan landelijke kapstokken.

Stylingtip 5: verfbeurt

Fris, ruimtelijk en licht: wit doet wonderen voor een donkere schuur. Neem als je de muren gaat schilderen meteen een paar houten latten mee in de verfbeurt. Eenmaal gedroogd, schroef je ze tegen de muur en monteert er haakjes op bij wijze van kapstok.

Stylingtip 6: verzamelbox

Zaadjes over? Sluit de zakjes luchtdicht af met tape en berg ze op in een houten kistje. Zelf geoogste zaden kun je het beste meteen labelen. Zorg daarom dat je een notitieboekje en potlood bij de hand hebt.

Stylingtip 7: trellis

Hang zinken gieters en emmers met S-haken als één groot zinken ornament bij elkaar aan een trellisscherm. Te koop bij tuincentra.

Stylingtip 8: glazen weckpotten

Speciale rozenmest, gedroogde koemest, kalk en gazonmest: in het voorjaar verzamel je ongemerkt nogal wat verpakkingen. Het ziet er een stuk opgeruimder uit als je de restjes bewaart in glazen weckpotten. Zorg voor een luchtdoorlatende afsluiting van doek of gaas. Label ze met een sticker en zet de voorraad droog en donker weg in een  kast.

Stylingtip 9: terracotta potten

Ongebruikte terracotta potten zijn de ideale organizers voor bloemenscharen en ander los handgereedschap.

Schuur werktafel

Stylingtip 10: werktafel

Opgeruimde schuur, opgeruimd humeur. Houd dat vast voor de rest van het seizoen. Klusjesdag? Leg alles wat je ervoor nodig hebt van tevoren klaar. Een (inklapbare) werktafel is dan ook goud waard in de schuur.

Tekst: Kristel Engelen

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee