5 ideeën voor een up-to-date lenteterras
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
update lenteterras: bordjes aan de muur boven buitenbank
New Romance

5 ideeën voor een up-to-date lenteterras

Maak je lenteterras up-to-date met verzamelingen. Van pastelkleurige borden tot vogelhuisjes, van lantaarns tot tuinstoelen. 5 stylingideeën:

Stylingidee 1: lenteterras met verzameling borden
Zet een bankje op een strategische plek, in de ochtend- of juist middagzon, en richt de zithoek in zoals je dat binnen zou doen: met een verzameling borden aan de muur, een lamp, vloerkleed en andere favoriete spullen. Dat is thuiskomen in de tuin.

update lenteterras: eenjarige bloeiende planten in potten op de tuintafelStylingidee 2: verzameling eenjarigen op tafel
De eerste eenjarige bloeiers zijn al te koop. Kies ze in tinten die matchen met je collectie potten en bakken en zet de tuintafel vol. Tip 1 Gebruik bij het oppotten verse potgrond met langzaam vrijkomende meststof. Hierin zit voldoende voeding voor een lange bloei. Tip 2 Top jonge planten nu, ze groeien dan bossig en steviger uit. Tip 3 Dek de planten af met vliesdoek zodra er nachtvorst dreigt. Zet de kwetsbaarste planten ’s nachts in de schuur.

update lenteterras, verzameling lantaarns in boomStylingidee 3: verzameling lantaarns in de boom
Een boom is de ideale hangplek voor lantaarns en windlichten. Daar raakt je nooit op uitgekeken. Tip: Glazen windlichtjes lenen zich ook goed als hangende vaasjes voor kleine plukboeketten.

update lenteterras, vogelhuisjes boven rotanbank met kussensStylingidee 4: verzameling vogelhuisjes boven de bank
Ontdek de tuin eens van een andere kant en richt achterin of aan de zijkant een pop-up terras in. Meer dan een banken een paar lekkere kussens heb je niet nodig. Hang tegen de schutting de mooiste exemplaren uit je verzameling vogelhuisjes. Tip Ook vogels krijgen nu nesteldrang. Borstel nestkastjes schoon met heet water en een harde boender. Hang ze niet in de volle zon en uit de wind, met de vliegopening op het noordoosten gericht.

update lenteterras, verzameling verschillende tuinstoelenStylingidee 5: verzameling stoelen op het terras
Something old, something new, something borrowed, something blue. Ga dit seizoen voor variatie en verbaas je hoe natuurlijk al die verschillende stoelen bij elkaar passen. Een paar krukjes als bijzettafeltje erbij, mooi!
Plantentip Net verplante planten zijn dorstig. Sluit de tuinslang aan en zet een gieter klaar. Vooral wintergroene struiken kunnen wel een slok gebruiken.

Verkoopinformatie van de meubels en accessoires op de foto’s kun je vinden in het aprilnummer van Home and Garden. Ben je nog geen abonnee van Home and Garden? Deze maand krijg je een kweektafel cadeau bij een jaarabonnement.

Productie en styling: kimtimmerman.com, Muriëlle Snel (ass.). Fotografie: fotolemaire.nl

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee