7x vakantiegevoel in eigen tuin
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
vakantiegevoel in eigen tuin, kapstok van takken
DIY

7x vakantiegevoel in eigen tuin

Hier word je blij van: de leukste zomerse zelfmaak- en stylingideeën voor een vakantiegevoel in eigen tuin.

Idee 1
Zelf maken: kapstok in Ibiza-stijl
Een pop-up kapstok is zo gemaakt van takken die je in het midden vastbindt met een stuk touw. Lichte zomerse accessoires eraan en holiday is on!

Idee 2
Styling: terrashoekje in duinpansfeer

vakantiegevoel in eigen tuin, grassen in witte potten
Met een beetje fantasie hoor je de zee. Deze duinpansfeer realiseer je met siergrassen zoals smele, pijpenstrootje en zegge, in witgeschilderde potten. Steek bij wijze van fakkels windlichtjes op stokken tussen het gras.

Idee 3
Styling: vleugje zen met bamboe

vakantiegevoel in eigen tuin, stengel bamboe in fles
Een fijn matrasje en een paar kussens op de tuinbank, witte wuivende vitrage en een ruizende stengel bamboe in een grote groene flesvaas. Zo eenvoudig kan het gerealiseerd zijn: het vakantiegevoel in eigen tuin.

Idee 4
Zelf maken: dip-it voor een een vakantiegevoel in eigen tuin

vakantiegevoel in eigen tuin, dip-it potten
Lichte frisse kleuren geven een zomerse, zuidelijke uitstraling. Neem witte potten, of schilder potten wit, en dip ze daarna in een kleurtje. Maak er een groene hoek van door allerlei verschillende planten bij elkaar op verschillende hoogtes te zetten.

Idee 5
Zelf maken: sla plukken op het terras

vakantiegevoel in eigen tuin, sla plukken op het terras
Elke dag buiten eten, ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. En de sla pluk je gewoon op het terras. Een verticaal moestuintje past namelijk overal. Voor kleine potten is mini-sla ideaal. De kropjes zijn snel volwassen en kunnen veel vroeger worden geoogst dan grotere soorten. Zaaien kan nu. Kijk voor soorten onder andere op denieuwetuin.be en pickandjoy.nl. Bind de potjes met elektriciteitsdraad aan de paal; door het gewicht van de pot blijven ze goed hangen. Geen paal op het terras? Zet er eentje neer van pvc-buis. Hierin kun je eenvoudig gaten boren waardoor de potjes (ikea.nl) met s-haken kunnen worden vastgezet.

Idee 6
Zelf maken: lampenkap van klimop

vakantiegevoel in eigen tuin, klimop-luchter
Een mix van brocante en planten brengt ook dat heerlijke vakantiegevoel in eigen tuin. Schuur het frame van oude lampenkappen licht op en geef het een kleur met metaalverf die geschikt is voor buitengebruik. In frames van tafel- of staande lampen zit soms nog een metalen constructie waarin de klimop kan worden gehangen. Als dat ontbreekt, hang de plant dan met ijzerdraad aan de bovenkant van de kap. Hang de frames op met een grove metalen schakelketting. Wikkel de uitlopers van de klimop om het frame heen.
Lampenkapframes (kringloopwinkels, rommelmarkt). Metalen ketting, karaf, glazen en borden (nijhofbaarn.nl). Schragentafel (com-anders.nl). Stoelen Luxembourg (Fermob via dacks.nl).

Idee 7
Styling: traptuin vol geraniums

vakantiegevoel in eigen tuin, ladder vol geraniums
Ook zo gecharmeerd van de met geraniums volgestapelde balkonnetjes en patio’s in mediterrane landen? Dit is de poldervariant met het vakantiegevoel in eigen tuin effect: zet ze in emmertjes en hang ze aan een ladder.

Fotografie: fotolemaire.nl, Brigitte Kroone. Styling: Susanne Houx

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee