Verven op de juiste manier - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
verven
DIY

Verven op de juiste manier

Het schilderen van een kamer is één van de gemakkelijkste manieren om je huis een make-over te geven, maar het kan ook één van de meest frustrerende zijn als je niet voorbereid bent. Je moet ook met veel dingen rekening houden en een van die overwegingen is welke verfspullen je zou moeten gebruiken. De juiste kunnen ervoor zorgen dat je pas geschilderde kamer er goed uitziet en gaat ook een leven lang mee. Aan de andere kant kan slecht schildermateriaal het hele uiterlijk van de ruimte waarop je schildert, verpesten.

Verf in de juiste volgorde

Het is belangrijk om in de juiste volgorde te schilderen, zodat het werk correct wordt gedaan en je niet terug hoeft te gaan om het opnieuw te doen. Schilder om te beginnen eerst het plafond. Ga vervolgens verder met het schilderen van alle muren in je huis of appartement. De bekleding moet als laatste zijn, behalve voor plinten. Als je iets anders wilt doen met je bekleding, zoals decoratief lijstwerk rond deuropeningen en ramen, kun je dat doen voordat je alle muren schildert. Als laatste kun je glans toevoegen zoals de Wijzonol sdt ultra hoogglans voor een goede afwerking.

Reinig het oppervlak

Als je klaar bent om te schilderen, reinig je het oppervlak van je muur of plafond met een spons en warm water. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en spoel het af met koud water. Droog het oppervlak af met een schone doek en gebruik vervolgens een kleefdoek om eventueel achtergebleven stof op te nemen voordat je je eerste laag primer aanbrengt. Verf het gebied met je eerste laag primer en laat het 24 uur drogen.

Hardware verwijderen en scharnieren afdekken

Verwijder voordat je begint hardware van de deur en bedek alle scharnieren met plakband. Dit zorgt ervoor dat je schilderwerk glad en scherp is. Je kunt ook eventuele schroefgaten in de deur afdekken met houtvuller of spackle, maar zorg ervoor dat je het overtollige materiaal verwijdert voordat je verf aanbrengt. Zodra je je hardware hebt opgeruimd, is het tijd voor het leuke gedeelte, namelijk schilderen. Om op de juiste manier te beginnen, maak je een doek vochtig met water en veeg je alle delen van blootliggend metaal of plastic af, zodat ze schoon en droog zijn voordat je verder gaat.

Schuur eventuele ruwe plekken

Nu je je verfoppervlak hebt geprimed, is het tijd om te schuren. Schuren is een cruciale stap om je oppervlak voor te bereiden op de juiste verfbeurt. Als je niet goed genoeg schuurt, zal de verf niet goed hechten en zal hij loslaten of er slecht uitzien als hij droogt. Zorg er dus voor dat je de tijd neemt en elk gebied gelijkmatig glad strijkt voordat je doorgaat met detailleren of schilderen over de kleur van de basislaag die je hebt gekozen.

Meer lezen

Eén reactie op “Verven op de juiste manier”

  1. Mark de Leen schreef:

    Dit is veel werk zeg, ik was eerst van plan om zelf te verven, maar nu ben ik aan het overwegen om een vakkundige schilder in te huren. Ik ben niet zo goed in dat soort dingen zelf te doen, en ik wil liever garanderen dat het er mooi uit komt te zien. Misschien dat ik een vriend vraag om me te komen helpen maar dat weet ik nog niet zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee