Welke bouwmarkt is goedkoper? Een vergelijking - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
bouwhandel
Huis

Welke bouwmarkt is goedkoper? Een vergelijking

In Nederland hebben we verschillende bouwmarkten waar je terecht kunt voor al je doe-het-zelf producten zoals bouwmaterialen, gereedschappen en tuinartikelen. Handig bij verschillende klussen bij verhuizen of verbouwen. En het is fijn dat er zoveel keuze is op het gebied van bouwmarkten, maar welke bouwmarkt is goedkoper? In dit artikel zetten we de verschillende bouwmarkten op een rij en maken we een vergelijking.

Welke bouwmarkten worden vergeleken?

We maken een vergelijking van de volgende bekende bouwmarkten in Nederland:

  1. GAMMA: een bekende bouwmarkt met vele vestigingen in Nederland en een uitgebreid aanbod bouwmaterialen, gereedschappen, verf en decoratieve producten.
  2. Hornbach: een Duitse bouwmarktketen met meerdere vestigingen in Nederland met een enorm aanbod bouwmaterialen en gereedschappen. Een echte prijsvechter in de markt.
  3. Karwei: een bouwmarkt met een focus op doe-het-zelvers en klusprojecten in en om het huis. Ze hebben, naast het standaard assortiment van bouwmarkten, veel trendy en stijlvolle producten voor interieurdecoratie.
  4. Bouwmaat: een groothandel in bouwmaterialen met ruim 14.000 producten waaronder bouwmaterialen, sanitair, elektra en gereedschappen, specifiek voor bouwprofessionals.

De Praxis is buiten deze vergelijking gelaten, aangezien deze het betreffende product (tuimeldakraam) dat vergeleken is niet leveren. Wel betrekken we nog een pure online speler bij deze vergelijking: Bouw-handel.nl. Dit is een specialist op het gebied van lichtkoepels en dakramen. We zijn benieuwd hoe zo’n specialist zich verhoudt tot de ‘normale’ bouwmarkten.

Vergelijking op de prijs van een tuimeldakraam

Om een goede vergelijking te kunnen maken, kiezen we voor een product dat bij iedere bouwmarkt wel verkrijgbaar is. Een ‘standaard’ tuimeldakraam dat je met de hand moet bedienen met een kozijn van hout en aluminium profielen en een glazen raam met een afmeting van 55 cm x 78 cm. De prijzen van het goedkoopste tuimeldakraam met deze eigenschappen zijn als volgt bij de verschillende bouwmarkten:

  1. GAMMA: €345,- (merk Fakro)
  2. Hornbach: €269,- (merk ARON)
  3. Karwei: €368,00 (merk VELUX)
  4. Bouwmaat: €298,08 (merk VELUX)
  5. Bouw-handel.nl: € 304,57 (merk Fakro)

Bron: prijzen dateren van 10-01-2024

Hornbach komt hier het goedkoopste uit de bus, nipt gevolgd door Bouwmaat en de pure online speler Bouw-handel.nl, daarna GAMMA. De Karwei is de duurste bouwmarkt als het gaat om dit type dakraam.

Bij deze vergelijking moet wel opgemerkt worden dat het verschil in de prijzen vaak te maken heeft met de verschillende merken. Het is goed om de verschillende isolatiewaardes en de overige eigenschappen zoals de hellingshoek en de weerstandsklasse met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het zo dat iedere bouwmarkt weer eigen voordelen heeft zoals een snelle levering of voordelige (of geen) verzendkosten. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de kwaliteit, beschikbaarheid en bijvoorbeeld de klantenservice voordat je een keuze maakt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee