Hotel Staats met de S van Sexy Interior - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Valentijn Hotel Staats Home&Garden
Interieur

Hotel Staats met de S van Sexy Interior

Als er één woord is dat in je gedachten omhoog schiet zodra je Hotel Staats in Haarlem betreedt, dan is het wel: sexyness……

Want oehhhh la la… als dit hotel een persoon was geweest, dan had ze absoluut Marilyn Monroe geheten.

Is het Marilyn Monroe of Hotel Staats?

Net als Marilyn Monroe kan dit hotel er eigenlijk soms niks aan doen dat ze zo verleidelijk is.
Zelfs als Marilyn in haar gewone degelijke saaie dagkleding even snel boodschappen ging halen bij de plaatselijke supermarkt, vielen de mannen onderweg alsnog bij bosjes neer.

Datzelfde geldt voor dit hotel. De zinnenprikkelende vibe stróómt gewoon door de aderen daar en ze kunnen het niet helpen.

Zo zijn er een aantal suites waar je gewoon ziet dat Hotel Staats met het interieur erg zijn best heeft gedaan om óók te voldoen aan de wensen van de degelijke behouden reiziger; de rustzoeker die eigenlijk niets anders wil dan harmonie en sereniteit tijdens haar of zijn verblijf in een hotelkamer.

En ere wie ere toekomt: het creëren van echt rustgevende kamers die toch een streling zijn voor het oog, dat is Hotel Staats zéker gelukt.

Maar toch… zelfs in dié kamers sijpelt er toch iets van Hotel Staats’ stoutheid door in de kleine details.

De Kamers van Hotel Staats

Het vier sterren Boutique Hotel Staats heeft in totaal 21 kamers, verdeeld over 6 categorieën: de Comfort Kamer, de Deluxe kamer, de Junior Suite, de Business Suite, de Presidential Suite en de Royal Suite

Als jij inspiratie op wilt doen van hun waanzinnige stijl voor de inrichting van je eigen huis, zou je eigenlijk zes keer bij ze moeten langsgaan en dan elke keer een andere type kamer moeten boeken. Want elk type kamer heeft weer een volledig andere stijl.

Maar wij zouden geen Home&Garden zijn, als we je toch niet een beetje op weg zouden helpen voor die allereerste keer dat je bij ze langsgaat en een keuze moet maken voor welke kamer je dan dit keer zou moet nemen.

De 3 favoriete kamers van Home&Garden

Hier onze top 3 meest favoriete kamers van Hotel Staats.

De Comfort Kamer

comfort kamer hotel staats haarlem

Je had verwacht dat we nu vast de drie méést dure kamers van Hotel Staats zouden opnoemen, maar niets is minder waar. Als het je lukt om als hotel van de meest goedkope kamer van het assortiment nog steeds een hoogstaand stijlvol juweeltje te maken, dan heb je het wel gemaakt in onze ogen. Waar comfort kamers in sommige andere hotels vooral heel standaard, basic en saai kunnen zijn, is het in Hotel Staats een belevenis.

Er is één kamer bij die een wastafel-unit heeft, waar je u tegen zegt. Prachtige houten vierkante blokjes wisselen elkaar af in een razend tempo in een heel gelijkmatig patroon. En elk houten blokje is weer zó anders en zo uniek. Het doet je onmiddellijk vergeten dat je inmiddels wel kunt stoppen met tanden poetsen omdat je tanden inmiddels echt heus allang schoon zijn.

In een andere comfort kamer zul je ontdekken dat een geel bed in je slaapkamer eigenlijk niet zo’n gek idee is als je eerst nog dacht. Waar gele bedden je eerst misschien nog deden denken aan een ‘pipo de clown’ kamer of de oude kinderkamer van je gekke neefje, zie je nu iets heel anders. Plotseling ontdek je hoe sensueel, zwoel en weldadig een geel bed kan zijn als het bekleed is in de juiste stof en ontworpen in het juiste design. See it to believe it.

De Business Suite

business suite hotel staats haarlem

Het team van Home&Garden heeft zelf het afgelopen jaar een aantal werkbesprekingen gehad in het restaurant van Hotel Staats vanwege de zeer handige ligging bij Haarlem Centraal Station. Lyrisch waren we toen al over de bijzondere styling die direct veel creativiteit oproept. We zijn ervan overtuigd dat als de omgeving niet zo out of the box (vanwege de diverse door elkaar gemixte interieurstijlen) en stimulerend was geweest, dat we ongetwijfeld met minder creatieve ideeën huiswaarts waren gekeerd.

Het restaurant vonden we dus al fantastisch. Maar toen wisten we echter nog niet van het bestaan van de Business Suite af. En dat blijkt nog eens een stapje hoger te zijn qua creativiteitsstimulatie.

In de Business Suite, die warm en rustgevend is ingericht, staat een waanzinnig spannende bartafel. Het onderstel van de bartafel is geheel van metaal en laat twee ovalen vormen zien; twee cirkels van oneindigheid. Vervolgens slaat een metalen tafelblad -gemaakt uit oude rijplaten- in een lange vloeiende beweging als een golf over de twee ovalen cirkels heen. Het is design ten top. Waar je voor je aankomst misschien nog een beetje opzag tegen het ‘s avonds moeten doorwerken, doet deze bartafel je ernaar verlangen om er lekker met je laptopje aan te gaan zitten en tijdens het werken groot te dromen over je toekomst in of met je bedrijf.

Als je slim bent, nodig je meteen al je collega’s uit om ook naar dit hotel te komen voor het houden van een meeting, want het interieurdesign van de meetingroom is ook weer helemaal anders dan anders. Het zal eens niet zo zijn, Hotel Staats!
Vergaderingen in een kamer als deze zullen waarschijnlijk ook resulteren in uitkomsten die anders dan anders zijn.

De Presidential Suite

En dan de Presidential Suite. We hebben het al eerder uitgeroepen, maar we kunnen wederom onze slaak van verrukking en gevoelens van romantiek niet onderdrukken: oeh la la!

Aan deze kamer willen we eigenlijk maar weinig woorden besteden, want deze sensuele en prikkelende kamer, die zo uit de Moulin Rouge lijkt te zijn weggelopen, moet je eigenlijk gewoon met eigen ogen zien.

Dit is nu echt een kamer die jij en je geliefde zouden moeten boeken met een Romance arrangement erbij, waarbij je als extraatje ook nog ervoor kunt kiezen om een spannende Lingerie Verrassingsdoos op jullie kamer te laten klaarleggen. Gelukkig kan deze leuke optie gewoon het héle jaar door en niet alleen nu in de valentijnsperiode. Met een Romance arrangement staat bij aankomst in het hotel een Piccolo Flesje Prosecco voor jullie klaar op de kamer. Dat niet alleen, ook het bed is versierd met heerlijk geurende rozenblaadjes. Als je eenmaal de Prosecco hebt ontkurkt, dan weet je: deze nacht in Hotel Staats wordt een nacht om nooit meer te vergeten!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee