Het hele jaar Valentijn in de kamer van je kind: 6 tips - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Valentijn Kinderkamer
Slaapkamer

Het hele jaar Valentijn in de kamer van je kind: 6 tips

Van alle mensen in je leven is het je kind waar je het allermeest van houdt. Om die liefde aan je kind te tonen kun je als verrassing de kamer van je kind in een echte valentijnskamer omtoveren. Het leuke is: zo is het het hele jaar Valentijn in het leven van je kind! Hoeft je kind niet een heel jaar te wachten tot het eindelijk weer Valentijnsdag is.

Hieronder vind je een aantal leuke tips. Je kunt ze allemaal stiekem doen terwijl je kind op school zit. Maar ook kun je wachten tot hij of zij weer thuis is, zodat jullie samen aan de slag kunnen met het Valentijn-mooi maken van haar/zijn kamer: building memories together!

1. Verander de kleuren

Gebruik de kleuren rood, roze en wit om de slaapkamer een valentijnsachtige sfeer te geven. Kleuraccenten kun je toevoegen met behulp van kussens en gordijnen. Maar ook kun je lekker aan de slag met verf. Wil je de kamer extra Valentijn maken? Schilder dan een paar grote harten op de muur of zoek naar kussens en gordijnen met een hartenprint.

2. Plaats een valentijnsmuziekdoosje in de kamer

Lieflijke muziek hoort ook in een valentijnskamer voor je kind. Want het gaat niet alleen om hoe de kamer eruit ziet, maar ook wat voor liefdevolle klanken er klinken als je kind aan het genieten is van haar of zijn kamer. Het verrijkt de ervaring. Kijk hier voor een mooi ouderwets authentiek liefdes muziekdoosje dat we gevonden hebben bij een leuke ouderwetse speelgoedwinkel. Dit is zo’n muziekdoosje van vroeger waar je kind zelf aan moet draaien om een muziekje te laten klinken.

3. Maak een valentijnsmuur

Creëer een muur in de slaapkamer die speciaal is voor alles dat met liefde te maken heeft. Verf deze muur in een aparte kleur die anders is dan de andere muren in de kamer. Heeft de kamer bijvoorbeeld voor de rest roze muren, schilder deze muur dan rood. Als de liefdesmuur gereed is, plak dan alles op deze muur wat te maken heeft met liefde in het leven van je kind: foto’s van jullie gezin, foto’s van zijn/haar lievelingsdier of van zijn/haar huisdier, liefdesbriefjes van pappa en mamma, hartjes en andere mooie lieve liefdesdecoraties. Deze muur zal je kinderen elke keer aan de liefde van pappa en mamma voor hen herinneren als ze de slaapkamer betreden.

4. Verander het beddengoed

Voeg een rood of roze dekbedovertrek toe en maak het bed op met kussens in deze kleuren. Dit geeft de slaapkamer van je kind een extra lieve uitstraling.

5. Plaats witte, roze of rode bloemen

Bloemen maken een valentijnskamer extra speciaal, het zorgt voor een verhoging van schoonheid en liefde in de kamer van je kind.
Als dit een te hoge kostenpost voor je wordt, kun je het beste kiezen voor kunstbloemen. Extra voordeel hiervan is dat als je kind per ongeluk de vaas omtikt, de bloemen niet kapot gaan.

6. Hang ballonnen en slingers op

Ballonnen en slingers zijn een geweldige manier om de slaapkamer feestelijk en opgewekt te maken. Kies ballonnen in de kleuren rood, roze en wit en voeg slingers toe die hartjes of liefdesbrieven uitbeelden. Dit zorgt voor een sfeervol en lieflijk gevoel.

Met deze enkele veranderingen kun je de slaapkamer van je kind omvormen tot een gezellige en liefdevolle Valentijnsdag-omgeving. En dat… het hele jaar door! Waarom zou je Valentijnsdag maar p[ één dag in het jaar vieren, als het gewoon het hele jaar kan! Laat de liefde en de warmte de slaapkamer van je kind vullen en maak van dit valentijnsjaar een onvergetelijke ervaring voor je kinderen. Dit zal hen blij maken en hen eraan herinneren hoeveel ze door je worden geliefd en gewaardeerd.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee