Blije bloemen met liefde gemaakt door speciale mensen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Valentijn Stichting Happy Flower Home&Garden
Bloemen

Blije bloemen met liefde gemaakt door speciale mensen

Waarom met Valentijnsdag geen bloemen schenken aan je geliefde die zijn gemaakt door héle speciale mensen? Mensen die hun ziel en zaligheid hebben gelegd in het maken van hele mooie bloemcreaties om andere mensen blij te maken. Mensen die zonder de hulp en begeleiding van Stichting Flower nooit de kans hadden gehad zulke mooie dingen voor jou te maken, maar die deze kans nu wel hebben gekregen in hun leven.

Bloemschikkers en bloemverkopers die eigenlijk gewoon heel normaal zijn

Stichting Happy Flower is een heel speciaal soort bloemenwinkel die in Leiden is gevestigd.
Dankzij het bestaan van Stichting Happy Flower hebben mensen die ‘anders dan normaal’ door de maatschappij worden genoemd, toch de kans gekregen om als een mens te functioneren die gewoon als normaal gezien wordt door onze samenleving.

Want als je eenmaal een bloemschikker bent en je prachtige bloemcreaties vervolgens door doodnormale consumenten worden gekocht in een doodnormale bloemenwinkel, dan ben je immers toch ook gewoon normaal?

Het ontstaan van Stichting Happy Flower

Dat dacht Jane Peerdeman ook toen zij in 2018 Stichting Happy Flower oprichtte. Immers, mensen met een arbeidsbeperking zijn niet beperkt in werklust en enthousiasme… integendeel. Zij willen zich net als ieder ander mens nuttig maken.

Sinds Stichting Happy Flower eenmaal van de grond was, heeft Jane haar speciale bloemenwinkel gerund met een passie die je direct raakt. Met Jane’s bloemenwinkel had zij eindelijk iets in handen waarop ze iets heel speciaals kon betekenen voor juist die mensen in de samenleving die het niet zo makkelijk hadden. Zij gunde het die benadeelde mensen zo om eindelijk eens op een normale manier deel te kunnen uitmaken van de maatschappij, ook al droegen ze officieel een label als ‘verstandelijk beperkt’ of ‘lichamelijk beperkt’.

Happy Flower verkoopt bloemen en schenkt blijdschap

Aan die labels doen ze niet bij Stichting Happy Flower. Bij Happy Flower doen ze aan leerdoelen en aan het ontwikkelen van vaardigheden. En ze doen aan trots zijn. Want wat zijn ze trots op alle toppers die niet alleen schitterende bloemcreaties maken, maar die ze ook nog eens verkopen aan een klant. “Wat is er mooier dan een stralende medewerker die haar of zijn prachtig gebonden boeket overhandigt aan een klant? En wat is er mooier dan een stralende medewerker de haar of zijn prachtig gebonden seizoenskrans verkocht ziet worden?” vertelt Jane Peerdeman. Het zijn deze mooie emotionele momentjes die voor haar de drijfkracht vormen voor het dag in dag uit blijven runnen van haar nobele initiatief.

Met haar initiatief biedt Stichting Happy Flower zowel leer- en werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zij dragen hiermee hun steentje bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kwetsbare mensen in de samenleving.

Wat de toppers van Happy Flower allemaal beleven en leren

Dankzij Jane’s harde werk staan er dagelijks medewerkers met een heel goed gevoel naast haar in de winkel en gaan ze vervolgens ook blij en tevreden naar huis. Want niet alleen hebben zij klanten blij weten te maken met alles wat ze al geleerd hebben bij Jane, ook blijven ze voortdurend steeds nieuwe dingen leren.

Zo hebben ze een tijd geleden een nieuwe elektrische bakfiets weten aan te schaffen met de hulp van derden. Dankzij deze bakfiets komen haar toppers nu ook buiten de winkel en gaan ze helemaal zelf naar vele klanten toe. Hiervoor hebben haar toppers vooraf wel een hoop moeten leren: ’Hoe werkt zo’n fiets? Hoe werkt het met het verkeer op de route waarlangs ik moet fietsen? Hoe werkt dat eigenlijk precies met het bepalen van de beste route naar het huis van de klant; hoe vind ik hun huis? Wat doe ik met de fiets als ik aankom bij het huis van de klant? Wat moet ik tegen de klant zeggen als ze de deur open hebben gedaan?’

Het zijn allemaal kleine stapjes in een algeheel leerproces die heel goed is voor de algemene ontwikkeling, het zelfvertrouwen en de vreugde in het leven van de toppers van Happy Flower.

Geef jij de toppers van Happy Flower een extra reden om blij te zijn?

Wil ook jij een steentje bijdragen aan de vreugde van Jane en haar toppers? Ga dan eens langs bij hun bloemenzaak in Leiden of bestel online een leuke bos! Op die manier spreid je de vreugde en vooral ook de liefde voort. Vrolijk Valentijnsdag!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee