Genieten van je tuin, hoe doe je dat? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
genieten in de tuin
Tuin

Genieten van je tuin, hoe doe je dat?

Je hebt een mooie tuin, maar je bent vaker in huis dan buiten. Druk, druk, druk. Maar vergeet niet te genieten van je tuin. Hier hebben we wat tips voor je om te relaxen in je tuin.

Maak een kleine bloemenweide

Een bloemenweide zorgt ervoor dat jouw tuin er prachtig uitziet. Door gebruik te maken van verschillende soorten bloemen, met allemaal verschillende kleuren, zorg jij voor een echt wauw-effect. Je tuin zal er snel sprookjesachtig gaan uitzien.

Heb je niet zo’n grote tuin? Dat is geen probleem, want zelfs op een klein oppervlakte kan jij een mini-bloemenweide aanleggen. Nog een tip: maak voldoende gebruik van vroegbloeiers. Zo ziet jouw tuin er in het voorjaar al fantastisch uit.

Lees gezellig een boek of tijdschrift

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder de welgekende beeldschermen. Ze domineren ons leven en hebben een negatieve impact op onze slaap. Het is dus beter om af en toe je smartphone of computer weg te leggen. Je hoofd heeft namelijk rust nodig.

Neem dus een boek of tijdschrift en ga gezellig buiten zitten. De frisse buitenlucht zal je deugd doen en op deze manier verlos je jezelf even van je drukke leven vol stress. Je tuin is de ideale plaats om helemaal tot rust te komen.

Geniet van een lekker glas wijn in je tuin

Wijn is een zeer geliefde drank die ideaal is om ’s avonds op je terras te drinken terwijl je een boek leest of naar je favoriete serie kijkt. Een glas wijn doet veel mensen deugd en heeft een ontspannende werking.

Maar het is wel belangrijk om een wijn op de juiste temperatuur te drinken. Niemand zit namelijk op een warme of bittere witte wijn te wachten. Dit kan aan de hand van een wijnkoelkast. Dit zorgt ervoor dat jij in je tuin kan genieten van een heerlijk glaasje wijn.

Beoefen een creatieve hobby in je tuin

Creatieve hobby’s zoals schilderen, breien en haken winnen de laatste jaren weer snel aan populariteit. Dit komt waarschijnlijk omdat deze creatieve bezigheden zeer ontspannend werken. Je hoeft tijdens het breien, haken of schilderen met niets of niemand anders bezig te zijn: geen mails, telefoontjes, likes, … Enkel jij en je creatieve brein.

Deze hobby’s zijn uiterst geschikt om in je tuin uit te oefenen. Ga zitten in je tuinstoel, of nog beter: op het gras. Zo kan je helemaal ontspannen in een natuurlijke omgeving.

Koop een loungeset en geniet

Niets is lekkerder dan na een drukke dag je schoenen uit te doen en neer te ploffen op de bank. Zo kom je namelijk helemaal tot rust. In de warme zomermaanden wil je dit niet binnen, maar wel buiten doen. Zo kan je nog even volop genieten van de zonsondergang.

Indien jij graag in je tuin tot rust komt, kan een goede loungeset met comfortabele kussens écht niet ontbreken in jouw tuin. Op zo’n loungeset kan je comfortabel liggen en even rusten. Daarnaast kan je vanuit een loungeset ook eten. Ideaal toch? Kortom: een loungeset kan dus echt niet ontbreken in jouw tuin en brengt je helemaal tot rust.

Meer lezen

Eén reactie op “Genieten van je tuin, hoe doe je dat?”

  1. Hannie Guns schreef:

    Wij genieten al jaren van onze mooie bos tuin. Eigen ontwerp en onderhouden het samen.
    En geweldig om onze hobby te delen met iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee