4 manieren om van je tuin een droomtuin te maken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuin hangmat
Tips

4 manieren om van je tuin een droomtuin te maken

Met dit lekkere warme weer is er niets fijner dan om lekker in de tuin te zitten, maar hoe maak je die tuin nu dermate mooi dat het inderdaad ook een feest is om erin te zitten? We hebben een paar handige strategieën voor je op een rijtje gezet:

1. Een intieme sfeer in je tuin: maak hoekjes en baken af

Bekijk je tuin eens door andere ogen. Zie je tuin eens niet als tuin maar als je woonkamer! Een woonkamer zonder muren. Probeer nu vanuit dat oogpunt de ruimte in je tuin eens opnieuw te bekijken. Als je tuin je woonkamer was, hoe zou je hem dan inrichten? Waar zou je de eettafel zetten? En waar je bank? En op wat voor manier zou je alle meubelstukken rangschikken zodat je diverse kleine besloten hoekjes in je tuin creëert, elk voor een ander doel. Het is heel makkelijk om je zonder nadenken te houden aan de standaard tuininrichting zoals iedereen het automatisch doet. Maar wat een tuin juist extra leuk maakt, is als je eens een keer volledig out-of-the-box denkt. Zet die tuinset eens op een heel onverwachte plek in je tuin en omring het met sfeerrijke lichtsnoeren (sla hier aparte palen voor in de grond, of hang het tussen de bomen) en lampionnen die je het gevoel geven alsof je een aparte eetkamer bent binnengestapt zodra je hebt plaatsgenomen aan tafel.

2. Loungen in je tuin

Ja, we hadden het hier natuurlijk over het omtoveren van je tuin tot een droomtuin. Lekker languit liggen op een wicker loungeset met heerlijk zachte kussens. En wat te denken van wegdromen in een hangmat? Niks dromeriger dan dat! Zelfs als je er geen gebruik van maakt, is een hangmat in je tuin de perfecte accessoire omdat het automatisch een gevoel van relaxtheid en ontspanning geeft op het moment dat je er naar kijkt. Dit maakt dat je de gehele tuin als een hele relaxte en ontspannen omgeving zult ervaren, kortom: een droomtuin!

3. Kies een kleurenpalet en voer het overal in door

Kleuren hebben een heel sterk effect op de wijze hoe mensen een ruimte ervaren. Je kunt deze wetenschap dan ook heel handig inzetten op het creëren van een droom in je eigen tuin. Kies hiervoor een bepaald kleurenpalet uit (hier zijn handige apps voor) die het beste past bij het gevoel dat je wilt creëren in je tuin. Zou je graag het strandgevoel willen ervaren in je tuin? Gebruik dan kleuren als off-white, blauw en beige. Wil je juist het gevoel hebben alsof je in Cuba zit op het moment dat jij ’s middags een drankje gaat doen in je tuin? Google dan eens het woord Cuba in Google en kijk bij de afbeeldingen uit Cuba, welke kleuren je het meest aanspreken. Voer die kleuren dan door. Of wat te denken van terracotta voor een mediterrane sfeer?
Let wel op dat je je strikt houdt aan het kleurenpalet. Deze kleuren moeten de enige kleuren zijn die je ziet in je tuin (tuinbekleding, kussentjes, tuinservies, lampionnen, tuinposters etc.). Zodra je andere kleuren begint toe te laten, bestaat het risico dat je al snel het magische effect van je droomtuin doorbreekt. Wees dus streng hierin.

4. Bouw een bed in je tuin

Wat zeg je? Een bed? Ja een bed! Als we het dan toch over wegdromen hebben; lekker liggen in een groot tuinbed is natuurlijk de ultieme vorm van ontspanning. Vooral omdat je er gezellig met heel de familie in kunt liggen soezen, al genietend van de zon. Dacht je dat een hangmat al ontspannen was, een echt bed is dat nog meer!
Je zult er overigens verbaasd van staan hoe gemakkelijk het is om je eigen bed te bouwen in je tuin! Je hebt er eigenlijk alleen een paar houtpaletten voor nodig die je strak naast elkaar zet, met daarbovenop een matras die je hult in een waterwerende stof. Wil je niet zelf op zoek gaan naar een geschikt matras met waterafstotende stof, in de tuincentra kun je ook makkelijk een aantal kussens op de kop tikken die je vervolgens mooi tegen elkaar legt op de houten palletten. Kleed vervolgens het bed leuk aan met een grote hoeveelheid aan kleurige kussens en zet er een paar grote planten naast om het geheel een beetje af te bakenen en een intiem gevoel te geven.
Klaar met de opzet van je eigen bed in de tuin? We wensen je veel plezier in je eigen droomtuin! En voor de echte waaghalzen die het aandurven om er ook ’s nachts eens lekker in te gaan slapen: slaap lekker!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee