Maak van jouw droomtuin werkelijkheid - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
droomtuin
Tips

Maak van jouw droomtuin werkelijkheid

Je moet een ontwerp voor je tuin bedenken, of je nu begint met onbebouwd land of aan een bestaande tuin werkt. Zet enkele basisontwerp concepten om in actie om dingen op gang te krijgen. Ontspan en laat je fantasie de vrije loop terwijl je de ideale tuin visualiseert. Denk na over de verschillende stijlen en waar ze uit kunnen bestaan, onder andere in termen van kenmerken, kleurenschema’s en texturen. Blader door verschillende tijdschriften over tuinieren en buitenleven om te zien wat je interesse wekt. Zelfs de ontwerpen van je buren kunnen voor jou een bron van motivatie zijn. Als je dan de laatste hand hebt gelegd aan je droomtuin, dan kun je samen met je gezin heerlijk genieten aan de picknicktafel.

Kies je planten

De volgende logische stap is om je tuin aan te leggen met behulp van best practices nadat je het juiste ontwerp en de beschikbare ruimte hebt gekozen. De eerste stap is om je planten te kiezen op basis van de stijl van je tuin. De belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden, zijn je specifieke voorkeuren, evenals wat je aankunt en vooral wat zal overleven in het beschikbare klimaat (binnen of buiten). Zorg ervoor dat je de planten online onderzoekt voordat je naar het tuincentrum gaat. Je kunt ze ook in een bamboe schutting plaatsen om je planten te beschermen.

Andere functies toevoegen

Een goed functionerende tuin is net zo belangrijk als mooie planten erin. Je weet welke functies je moet opnemen nadat je een lay-out voor je tuin hebt gemaakt. Dit omvat zaken als buitenhaarden, maar ook sculpturen en keerwanden. Terrassen en straatstenen, maar ook buitenkeukens/stoelen/verlichting en ornamenten zijn een geweldige manier om een ​​gastvrije sfeer te creëren. Deze componenten verbeteren de functionaliteit van je tuin en verbeteren tegelijkertijd de omgeving met textuur, kleur en patroon. Je kunt inventieve manieren vinden om je tuin op te fleuren zonder failliet te gaan dankzij de overvloed aan doe-het-zelf projecten die direct beschikbaar zijn. Je tuin zou idealiter een mix moeten hebben van zowel zacht als wat hard en ook warm en een paar decoraties om in balans te komen. Overweeg meer dan alleen het grondniveau en neem enkele verticale componenten op. Dat gezegd hebbende, hangt alles af van de beschikbare ruimte en de eisen van je tuin.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee