Een droomtuin in vier stappen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
droomtuin
Tuin

Een droomtuin in vier stappen

Wil je je tuin eens goed onder handen gaan nemen en een schitterende droomtuin creëren? Zorg er dan voor dat je op de juiste manier te werk gaat. De kans dat je geselecteerd wordt voor het programma De Grote Tuinverbouwing is natuurlijk niet zo heel groot, dus zal je zelf aan de slag moeten gaan. Maar hoe pak je het aanleggen van een nieuwe tuin op de juiste manier aan? Hier leggen we het je in vier overzichtelijke stappen uit.

1.    Bekijk de huidige situatie

Als je je tuin wilt gaan restylen, kijk dan eerst nog even goed naar wat je tuin op dit moment te bieden heeft. Welke onderdelen zijn nog wel mooi en praktisch en wat moet er zeer zeker uit. Die tuintegels zijn misschien heel lelijk, maar de plek van het terras zelf is nog wel gewoon top. Het kan ook zijn dat je toch inziet dat echt alles aan vervanging toe is; ook prima. Maar het zou zonde zijn als je bruikbare elementen vooraf al naar de milieustraat brengt.

2.    Maak een plan

Nu kun je gaan nadenken en bepalen hoe je je toekomstige tuin wilt indelen en vormgeven. Sommige mensen doen dat lekker zelf, omdat ze er nu eenmaal kijk op hebben. Zijn jouw vingers helaas niet zo groen? Dan kun je ervoor kiezen om er een professionele tuinontwerper op te zetten. Die komt vast met net iets andere ideeën dan jijzelf. Hier rolt dan een basisplan uit wat je verder gaat uitwerken in de volgende stap.

3.    Koop planten en tuininrichting

Stel dat je een tuinarchitect hebt ingeschakeld voor je tuin dan is de kans groot dat zij alle inkopen vooraf doen. Was de hele tuin je eigen idee, dan is nu het moment aangebroken om de juiste bloemen en planten aan te gaan schaffen. Je kunt daarvoor één of meerdere tuincentra bezoeken om geschikte items voor je tuin te vinden. Vergeet ook zeker de tuinmeubelen niet bij je tuininrichting. Vaak wel een wat duurdere uitgave, maar ook echt onmisbaar in je tuin. En maak je geen zorgen: mocht er iets mee gebeuren, ze vallen gewoon onder je verzekering. Bonustip dus: een goede inboedelverzekering afsluiten.

4.    Ga tuinieren (of laat dat doen)

Als je eenmaal alles hebt gekocht, ga je natuurlijk van start met het echte werk. Dat is even pittig (als je het zelf gaat doen), maar je weet waar je het allemaal voor doet. Zo krijg je uiteindelijk die schitterende tuin om heerlijk van te kunnen genieten. En word je al moe als je aan het aanleggen van de tuin denkt? Ook voor dit soort werkzaamheden kun je prima mensen inhuren. Mensen die er ook nog eens veel sneller en handiger in zijn.

Veel plezier met je droomtuin!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee