Houten tuintafels: rond of rechthoek? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuintafel
Terras

Houten tuintafels: rond of rechthoek?

Op zoek naar tuintafels, het kan een hele zoektocht worden wanneer je niet weet waarmee je rekening moet houden en wanneer je nog geen flauw idee hebt van waar je naar op zoek bent. We kunnen jou natuurlijk wel allerlei tips en tricks geven voor het kiezen van de juiste tuintafel, maar belangrijk is ook wat jij belangrijk vindt aan tuintafels. Heb je werkelijk geen idee wat je wilt en weet je totaal niet waar je rekening mee moet houden? Dan zetten wij voor jou een aantal tips op een rij als het aankomt op houten tuintafels.

Voordelen van een houten tuintafel

Een houten tuintafel; bij veel mensen staat ze in de tuin. Dit komt omdat er voordelen aan verbonden zijn. Een tuintafel kiezen tussen al die verschillende soorten kan niet gemakkelijk zijn. Veel hangt ook af van de stijl van tuin die je hebt. Wanneer je nog niet weet welke stijl je wilt in de tuin, kan je dus kiezen voor houten tuintafels. Houten tuintafels passen gewoon bij elk soort tuin, of hij nu modern of landelijk is. Bovendien zijn tuintafels in hout ook nog eens in verschillende soorten hout te verkrijgen, waardoor jij er zeker een naar jouw zin vindt.

Onderhoud van een tuintafel

Het ene materiaal van tuintafel vraagt al wat meer onderhoud dan het andere. Helaas is hout nu net een soort materiaal dat wel wat onderhoud vraagt. Maar je kan natuurlijk zelf een aantal zaken doen waardoor de mate van onderhoud vermindert en waardoor je langer kan genieten van de meubels. Zet tuinstoelen bijvoorbeeld schuin tegen de tuintafel wanneer je er niet aanzit. Hierdoor zal regenwater van de stoelen aflopen. Dek je tuintafel af met een hoes in de winter, zo gaat ze zeker langer mee. Gebruik zeker geen hogedrukreiniger bij nieuwe, houten meubelen. De waslaag van het hout kan hierdoor beschadigd raken. Heb je schimmelplekken op houten tuintafels? Gebruik dan een daarvoor bestemd (milieuvriendelijk) middel om die te verwijderen.

Een ronde houten tuintafel

Wanneer het materiaal gekozen is, dan is er nog de grootte en de vorm van de tuintafel. Want voor welke vorm van tuintafel kies je? Voor een groot deel hangt dit af van de ruimte die je in de tuin te spenderen hebt. Heb je een grote tuin? Dan zijn ronde tuintafels in hout ideaal. Heb je een kleinere tuin? Dan is eerder een vierkante tafel geschikt. Het grote voordeel bij ronde tuintafels, is dat je gezellig aan tafel kan zitten en je iedereen kan zien. Niemand zit aan een hoek van de tafel en je zit ook niet verveeld met hoeken of poten. Een ronde tuintafel oogt ook gezelliger en zachter dan een tuintafel die vierkant of rechthoekig is.

Ronde tuintafel testen

Als je kiest voor een ronde tuintafel met een set stoelen erbij, is het verstandig om deze goed te testen in de winkel alvorens je overgaat tot de aankoop. Een tuintafel moet namelijk goed en comfortabel zitten en moet op de ideale hoogte gemaakt zijn. Zeker wanneer je graag lang en uitgebreid aan tafel zit met mensen, is het belangrijk om een tuintafel te kiezen die heel erg goed aanvoelt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee