Waarom is een vloerkleed zo populair? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
vloerkleed
Huis

Waarom is een vloerkleed zo populair?

Je ziet steeds vaker dat er (weer) een vloerkleed op de vloer ligt in de woonkamer of slaapkamers. Maar hoe komt dat? Waarom kopen steeds meer mensen een vloerkleed? Het antwoord is heel eenvoudig: een vloerkleed is niet alleen mooi, maar zijn te verkrijgen in alle maten en kleuren. Dat betekent dat er voor elk interieur wel een vloerkleed is te vinden. Een vloerkleed op de grond zorgt voor een eenheid tussen je meubels en de vloer. Een kleed op de vloer in de tinten die passen bij je interieur zorgt dat je interieur tot leven komt! Zoals gezegd zijn er vloerkleden verkrijgbaar in veel soorten, maten, materialen en dessins. Maar hoe kies je nu het juiste vloerkleed, een kleed dat het beste bij jou en je interieur past? Het belangrijkste is dat jij het kleed mooi vindt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vloerkleed

Allereerst moet het kleed passen in de ruimte waar je het wilt plaatsen. Er zijn ronde, vierkante en rechthoekige kleden. Een rond kleed zorgt bijvoorbeeld voor onderbreking van strakke lijnen. In een niet vierkante of rechthoekige ruimte springt een vierkant kleed gelijk in het oog. Rechthoekige kleden worden het meest gebruikt, zeker omdat je hiermee een verbinding kunt maken met alle losse meubelstukken. Om bijvoorbeeld een kleine kamer groter te laten lijken, kun je beter een wat groter vloerkleed aanschaffen. Bij de aanschaf van een vloerkleed is het dus belangrijk om een aantal zaken vooraf te bepalen:

  •         De vorm van het kleed
  •         De grootte van het kleed
  •         Is het geschikt voor vloerverwarming
  •         Wat is het doel van het kleed
  •         Wil je hoog- of laagpolig kleed

Wat zijn de voordelen van een vloerkleed?

Een vloerkleed is meer dan een blikvanger alleen, het heeft ook verschillend praktische voordelen omdat het zorgt voor:

  •         Warmere voeten
  •         Geluiddemping
  •         Een warme, persoonlijke uitstraling
  •         Tegengaan van tocht over de vloer
  •         Een ander beeld in de inrichting

Met een vloerkleed op de vloer ziet de inrichting van je kamer er ineens heel anders uit. Een ander voordeel van een vloerkleed is dat je deze, wanneer je erop uitgekeken bent, eenvoudig en zonder al te veel kosten kunt vervangen. Door de aanschaf van een nieuw kleed heb je ook gelijk weer een ander interieur! Wist je dat veel mensen een vloerkleed tegen een wand hangen? Dat doen ze omdat de akoestiek in hun huis vaak slecht is, maar ook om het interieur te veranderen. Een vloerkleed maakt elke kamer compleet!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee