Maak je interieur af met een vloerkleed - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
modern vloerkleed
Huis

Maak je interieur af met een vloerkleed

Soms kom je op het punt dat je eigenlijk vindt dat het interieur wel een oppepper kan gebruiken, maar waar moet je beginnen? Een eenvoudige en snelle, maar nog veel belangrijker, bijzonder mooie oplossing is de aanschaf van een vloerkleed. Het maakt helemaal niet uit welk type interieur je hebt, er is echt altijd een vloerkleed dat geschikt is voor jouw interieurstijl. Buiten het klassieke vloerkleed om zijn er prachtige moderne vloerkleden die werkelijk overal bij passen. Dat komt omdat er een enorm aanbod in stijlen, kleuren, designs en materialen is.

Uiteenlopende stijlen van vloerkleden

Vloerkleden die de laatste trends volgen, vloerkleden die neutraal zijn, met grafische designs, botanische motieven, of een industriële uitstraling zijn met elk interieur te combineren. Dat is zo leuk aan een goed gekozen vloerkleed. Een industriële look kan prima passen bij een modern interieur, een karpet in een neutrale kleur maar luxe geweven past ook heel mooi bij een vintage sfeer. Het gaat namelijk niet alleen om het uiterlijk van het karpet, ook het materiaal waarvan het vloerkleed gemaakt is, spreekt een woordje mee. Er zijn zelfs vloerkleden waarbij het lijkt of ze half versleten zijn tot je er met je voeten op staat en merkt dat het een heerlijk comfortabel karpet is.

De verschillende materiaalsoorten

Veel kleden zijn van wol of wol in combinatie met polyamide gemaakt. Wol heeft als eigenschap dat het zelfreinigend is waardoor het een meer dan fantastisch materiaal voor een karpet is. Geknoeide vloeistof blijft bovenop het kleed liggen en trekt niet in. Wol stoot vuil op een natuurlijke manier af. Vanzelfsprekend zijn er wel speciale reinigingssets maar dat is meer omdat je waarschijnlijk niet met een vlek in je kleed wil zitten hoewel die na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnt. Vocht en kou dringen bij een schaap niet door tot op de huid. Wol functioneert dus ook als isolatie. Dat is gelijk nog een goede reden om voor wol te kiezen. Die wollen isolatie is lekker op een harde vloer en heerlijk zacht aan de voeten. Als kers op taart roept wol geen allergische reacties op.

Vloerkleden worden dus vaak geweven met een deel wol en een deel polyamide, maar soms ook met alleen polyamide. Dit is een synthetisch garen die niet de vuilafstotende eigenschap van wol heeft maar aan de andere kant doordoor wel een stuk goedkoper is. De manier waarop het garen is toegepast geeft vloerkleden hun eigen specifieke uitstraling naast het ontwerp en de kleuren. Het voordeel van een goedkoper vloerkleed is dat je sneller de keus maakt van vloerkleed te wisselen. Juist bij de moderne vloerkleden ontwikkelen trends zich snel en een aanpassing van een vloerkleed kan al snel een efficiënte update van je interieur betekenen.

Moderne vloerkleden

Doordat de trends zo sterk uiteen lopen is het aanbod moderne vloerkleden heel divers. En dat is tegelijkertijd het leuke aan moderne vloerkleden. De samenstellingen van patronen, het kleurgebruik, het nabootsen van effecten als door geschuurd hout of slijtage plekken, romantische bloemen of grafische prints variëren enorm. Knoop- of weeftechnieken dragen hun steentje bij. Hoogpolig, geribbeld, grof geweven of zacht als wol en satijn. Echt elk vloerkleed is een uniek kleed.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee