4 tips om huis en tuin gezellig aan te kleden - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
nieuw interieur
Styling

4 tips om huis en tuin gezellig aan te kleden

Het is weer herfst. Vallende bladeren, de temperatuur die daalt en de dagen die steeds donkerder worden. Hierdoor zitten we ook steeds vaker thuis. Geen enkel probleem als de sfeer goed is. Maar wat nou als jij het helemaal niet zo gezellig vindt in huis? Als het ontbreekt aan sfeer? Of als je al jaren over hetzelfde interieur beschikt en simpelweg toe bent aan vernieuwing? Dan is het hoog tijd voor verandering! Maak gebruik van de volgende 4 tips om jouw huis en tuin gezellig aan te kleden voor het komende seizoen.

1. Maak gebruik van unieke decoratie

Aan woonaccessoires tegenwoordig geen gebrek. Loop een willekeurige winkel binnen en je vindt direct een heel stel schilderijen, kussentjes, plaids en andere woonaccessoires om jouw woning mee aan te kleden. Heel leuk natuurlijk, maar diezelfde accessoires vind je ook bij de buurvrouw verderop. Het is natuurlijk veel leuker en persoonlijker om unieke decoraties te gebruiken. Kies voor échte kunstwerken, handgemaakte bronzen beelden en andere unieke decoratiestukken om jouw huis en tuin mee te verrijken. Zo voelt je huis direct meer als een thuis.

2. Schaf meer sfeerverlichting aan

Nu de dagen weer donkerder worden, valt ook steeds meer op of de verlichting in huis nog wel voldoende is. Het kan geen kwaad om wat extra sfeerverlichting in huis toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan mooie, warme spotjes om jouw favoriete meubelstukken te verlichten, een fijn bijzetlampje in de zithoek of een unieke staande lamp als eyecatcher voor de gehele ruimte. Dat geeft de woning direct meer sfeer.

3. Kies voor warme kleuren

Ben je echt toe aan iets heel anders? Kies er dan voor om één van de muren in de woning een andere kleur te geven. Een likje verf doet wonderen voor de totale uitstraling van het huis. Kies bij voorkeur voor warme kleuren. Dat biedt niet alleen extra warmte tijdens de donkerste dagen van het jaar, maar geeft ook extra sfeer op andere dagen. Warme kleuren doen het met name goed in de woon- en slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor donkerrood of oker. Dit zijn echte trendkleuren in 2021 en zijn ook nog eens zeer gemakkelijk te combineren. Hierdoor kun je de basis gelijk houden en met één enkele accentmuur de gehele sfeer veranderen.

Geen zin om te verven? Kies dan een warme kleur en verwerk deze in talloze accessoires. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussentjes voor op de bank, een mooi hoogpolig vloerkleed (extra warmte!) of mooie kunst aan de muur in dezelfde kleuren. Zo maak je één geheel van het interieur en oogt deze direct een stuk warmer én sfeervoller.

4. Schaf een vloerkleed aan

Een vloerkleed is in veel gevallen onmisbaar om de woonkamer wat extra sfeer te geven. Zeker wanneer je beschikt over een tegelvloer. In dat geval kun je de woning direct een stuk knusser maken door van een hoogpolig vloerkleed gebruik te maken. Kies bij voorkeur voor een warme kleur om de sfeer nog wat intenser te maken. Wil je het toch iets praktischer houden? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed. Deze is net wat gemakkelijker schoon te maken.

5. Speel met planten

Over het algemeen staan planten in het kozijn of op een tafel om meer groen in het huis te hebben. Maar speel eens met de plaatsing van de planten. Bijvoorbeeld een aantal potten in verschillende maten in een groepje bij elkaar. Of plaats ze allemaal op een plank in de boekenkast. Ook het neerzetten van grote planten kan een inrichting snel een ander gevoel geven.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee