Een kleurrijke aftrap van het tuinseizoen bij Kasteeltuinen Arcen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kasteeltuinen Arcen voorjaar
Agenda

Een kleurrijke aftrap van het tuinseizoen bij Kasteeltuinen Arcen

De ochtendlucht klinkt met het vrolijke lied van vogels, terwijl de eerste citroenvlinders hun vlucht wagen. In de tuinen van Kasteeltuinen Arcen schieten de tulpen uit de grond en maken de ooievaars zich comfortabel op hun nest. De bomen zijn getooid in een mantel van bloesem, en jonge frisgroene bladeren sieren de takken. Het is een duidelijk teken dat de lente in volle gang is, wat een positief vooruitzicht betekent voor het komende seizoen bij Kasteeltuinen Arcen. Na een winterse pauze opent het park op donderdag 28 maart 2024 haar deuren. We zien een kleurrijk tuinseizoen dat wordt aangewakkerd door de natuurlijke reactie op de recent zonnige weersomstandigheden na een periode van regen.

Bollen, bloemen en bloesem

In het Lommerrijk, een deel van de tuinen, bloeit momenteel een overvloed aan bloemen, waaronder narcissen, sneeuwklokjes en kievitsbloemen. Tienduizenden tulpen staan op het punt van bloeien, samen met vrolijk gekleurde viooltjes. De bomen bieden ook een spektakel van kleur, met geurende bloesems en magnoliaknoppen die op het punt staan te openen.

Rapportcijfer van recordaantal bezoekers

Het afgelopen jaar mocht Kasteeltuinen Arcen maar liefst 188.000 bezoekers verwelkomen, die de tuinen gemiddeld een indrukwekkende 9 gaven. Bezoekers beschreven het park als prachtig, rustgevend, vorstelijk, goed onderhouden, verrassend en natuurlijk. Het is dan ook geen verrassing dat duizenden bezoekers jaarlijks een seizoenskaart aanschaffen.

Nieuw: oog in oog met de Hertogen van Gelre

Nieuw in het park is de toevoeging van familieportretten van de Hertogen van Gelre, de oorspronkelijke bouwers van het kasteel. Dit historische element, toegevoegd na een bezoek aan een nazaat van de familie, biedt bezoekers van Kasteeltuinen Arcen vanaf 28 maart 2024 de kans om oog in oog te staan met de Hertogen van Gelre.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee