Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
shop
Lichtkunstfestival Enchanted Gardens Kasteeltuinen Arcen
Agenda

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens 2021 in Kasteeltuinen Arcen

Van 15 tot en met 31 oktober 2021 zal Kasteeltuinen Arcen de poorten weer iedere avond openen voor een prachtige nieuwe editie van het lichtkunstfestival ‘Enchanted Gardens’. Een bijzondere ervaring in de meest feeërieke tuinen van Limburg. Een waar Ode aan het landschap in de verlichte tuinen van Kasteeltuinen Arcen.

Het rondreizende Lichtkunstfestival, dat dit jaar voor de vierde keer Kasteeltuinen Arcen aan doet, maakt normaliter een tour langs verschillende Europese kastelen om bezoekers prachtige lichtkunst te tonen. De lichtkunstwerken staan verspreid over het in totaal 32 hectare grote park. De route voert de avondgasten langs lichtkunstwerken en sfeerbeelden van de tuinen. De herfstsfeer wordt op een bijzondere manier benadrukt door de verlichting en de honderden kaarsen op de route. Enchanted Gardens is hét herfstuitstapje van 2021 in Noord-Limburg.

Lichtkunst van prestigieuze internationale kunstenaars

Tijdens Enchanted Gardens zijn in Kasteeltuinen Arcen verschillende indrukwekkende lichtkunstobjecten van internationale kunstenaars te bewonderen. De route start op het Kasteelplein met “Shadows of the past” van Alexander Reichstein uit Finland. Bewoners van Kasteel Arcen uit lang vervlogen tijden schrijden als schimmen voorbij op de kasteelmuur. In het Lommerrijk neemt het Belgische kunstenaarsechtpaar Tom & Lien Dekyvere ons mee in hun wereld van Rhizome! Deze installatie is gemaakt van duizenden meters verlicht fluorescerend touw aan elkaar geknoopt en speelt met perspectief door middel van licht en geluid. De structuur van het kunstwerk is een weerspiegeling van onze huidige samenleving, waar groepen mensen verbinden en loskoppelen, bewust en onbewust, vereist of gekozen. Net zoals de alchemisten van vroeger zoeken Tom & Lien Dekyvere naar onverwachte verbanden, op zoek naar de grenzen tussen natuur en technologie, tussen mens en robot, tussen dode en levende materie. Het kunstenaarsduo exposeerde Rhizome internationaal. Sydney (AU), Manchester (VK), Baltimore (VS) en Wuhan (PRC) zijn slechts enkele locaties om te noemen. En nu dus in Arcen.

Lichtkunst in Dorp Arcen

Dit jaar zal er ook een lichtobject te zien zijn op het dorpsplein van Arcen. Dit plein is openbaar en voor iedereen natuurlijk gratis toegankelijk. De “IcoSphere” is een object van Norman Körvers & Jonas Mostert (GER) dat elke avond te beleven is in Arcen.

Praktische informatie

Enchanted Gardens vindt plaats van 15 t/m 31 oktober 2021 in Kasteeltuinen Arcen. Het park is elke avond geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Het aantal tickets per avond is nog beperkt om een veilig bezoek mogelijk te maken. Het online aankopen van een ticket met tijdslot is verplicht. Meer informatie en tickets via www.kasteeltuinen.nl.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee