Sfeervolle Zomeravonden 2020 in Kasteeltuinen Arcen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kasteeltuinen Arcen
Agenda

Sfeervolle Zomeravonden 2020 in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen lanceert dit jaar (2020) de Zomeravonden in Kasteeltuinen Arcen. Gedurende 5 donderdagen in juli blijft het park tot 22.00 geopend. Gasten kunnen zo nog langer verblijven in het park en genieten van een aanvullend programma; verrassend entertainment waarbij regionale talenten hun kunsten tonen, diverse food trucks verwennen de innerlijke mens en extra gidsen in het park vertellen over de diverse tuinen en het kasteel. Een ontspannen dag én avond uit in een prachtige omgeving.

De Zomeravonden in Kasteeltuinen Arcen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Kasteeltuinen Arcen komt hiermee tegemoet aan de veelgehoorde wens om het park ook in de avonduren te bewonderen. De verlengde opening, op de vijf donderdagen in juli, biedt bovendien mogelijkheden voor mensen die overdag werken en nog enkele uren willen ontspannen in de tuinen. De avondopeningen zijn gericht op een heerlijk ontspannen avond in de tuinen waarbij tijdens een wandeling door het park tevens van een extra programma genoten kan worden.

Tuinen volop in bloei

Voor de tuinliefhebber is Kasteeltuinen Arcen in de zomer zeker een bezoek waard. De tuinen staan volop in bloei. Je waant je op wereldreis als je dwaalt door de subtropische kas met haar olijfbomen, vijgen en palmen; de Oosterse Watertuin met het traditionele Thaise Vissershuis en de Sawa’s of de romantische Rododendrontuin die in de schaduw van het kasteel ligt. De duizenden rozen in het Rosarium bloeien volop en ook de Hortensia’s, Lelies en Canna’s zorgen voor geur en kleur in de tuinen.

Volop regionaal talent, zingende ‘tuinmannen’, luchtacrobatiek en buutreednen!

Tijdens de Zomeravonden zal speciale aandacht zijn voor talenten uit de regio zoals Linda Zijlmans, Skinnie en Loes Swinkels. Deze singer-songwriters met Limburgse roots zullen de hele avond door het park wandelen en op verschillende plekken korte optredens verzorgen. Ook worden bezoekers in de tuinen verrast door onze zingende tuinmannen: De Gardeniers! Deze muzikale groep, voorzien van kruiwagens vol instrumenten, begeleiden zichzelf tijdens de optredens. Ook zijn er verrassende optredens van Aerial silks!; Hanne Coeckelbergs toont haar acrobatische kunsten in lange doeken op grote hoogte, en Limburgse volkscultuur met Pierre van Helden, buutreedner puur sang. Hij verrast onze gasten met zijn dwaze verhalen vanuit de buut. Op veilige afstand natuurlijk, maar daardoor niet minder grappig. Doordat de artiesten zich verspreiden door het park en steeds korte optredens geven is er voldoende ruimte om op gepaste afstand te genieten. Er worden er ook extra rondleidingen gegeven. In het kasteel en in de tuinen zijn gidsen aanwezig die bezoekers inspireren met historische verhalen en weetjes over de tuinen. Uiteraard kan ook de kleurrijke beeldenexpositie van William Sweetlove bewonderd worden. Ook aan de innerlijke mens is gedacht. Bij ’t Koetshuys wordt de barbecue aangestoken en staan de cocktails klaar voor een echte sfeervolle zomeravond.

Kinderen mogen gratis mee!

Tijdens de zomer is er ook voor kinderen volop plezier. Kinderen gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde midgetgolfbaan, ravotten op het speelstrand met trekvlot en voeren de dieren in de aaiweide. Kinderen tot en met 17 mogen in de maanden juli en augustus zelfs gratis* naar binnen, ook tijdens de zomeravonden! *1 kind per betalende volwassene.

Reserveer uw plek online!

In verband met de coronarichtlijnen is het dit seizoen verplicht dat al onze bezoekers voorafgaand aan hun bezoek online een ticket op datum kopen met tijdslot.

De Zomeravonden in Kasteeltuinen Arcen vinden iedere donderdagavond plaats; 2, 9, 16, 23 en 30 juli. De poorten zijn geopend van 10.00 tot 22.00 uur.  Het aanvullende programma start om 16.00 uur.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee