6 manieren om optimaal gebruik te maken van de hoeken in je woonkamer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
woonkamer hoek
Woonkamer

6 manieren om optimaal gebruik te maken van de hoeken in je woonkamer

De hoeken van je woonkamer bieden soms net genoeg ruimte om er iets heel speciaals van te maken tijdens het inrichten. Zelfs in de kleinste woonkamers kun je op een slimme manier van deze hoeken een hele uitnodigende, warme ruimte maken. Hieronder zes leuke mogelijkheden die je vandaag nog in je eigen woonkamer kunt toepassen.

1. De Loungehoek

Plaats een relaxte stoel, een grote plant, een klein warm kleedje op de vloer en een sfeervolle vloerlamp in één van je kamerhoeken en voila: je eigen loungehoek. Vanaf nu hoef je niet meer verplicht tussen alle andere gezinsleden op de bank te zitten als je even een klein momentje voor jezelf wilt zonder hiervoor meteen de woonkamer te moeten verlaten.

2. De Werkhoek

Wie zegt dat je maar één kantoor of één bureau in huis kunt hebben? Het is juist vaak slim om verschillende soorten werkplekken te creëren op verschillende locaties van het huis. Op die manier heb je meerdere opties om te zitten als je even nog een project af moet maken. En op sommige momenten vind je het nu eenmaal gewoon lekker om voor het plaatsnemen achter je laptop niet de woonkamer uit te hoeven. Door het creëren van een extra mini-werkplek in de hoek van je woonkamer zit je ook de rest van je gezin niet in de weg aan de eettafel. Vergeet daarnaast ook niet: verandering van spijs doet eten! Oftewel, als je regelmatig even wisselt van werkplek in het huis maak je het des te leuker om aan het werk te zijn. Bovendien duurt je werkdag voor je gevoel hierdoor ook een stuk korter. Een absolute aanrader! Zorg wel voor genoeg licht door bijvoorbeeld een hanglamp op te hangen.

3. De Showhoek

De loze ruimte van een hoek is vaak de ideale plek om alles wat je graag wilt laten zien aan al je gasten die bij je op bezoek komen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het plaatsen van hoekplanken onder elkaar in je hoek. Wanneer deze eenmaal hangen, kun je vervolgens helemaal los met het plaatsen van leuke dingen op je planken. Denk hierbij aan fotolijstjes met daarin de meest favoriete tekeningen van je kinderen, gewonnen prijsbekers, de ingelijste toegangskaartjes van het concert waar jij je man ooit hebt ontmoet en noem het maar op. Ga helemaal los en maak het hoekje zo liefdevol, warm en persoonlijk als je kunt.

4. De Muziekhoek

Weet je nog? Die tijd dat je nog muziek luisterde op grammofoonplaten? Die tijd kun je terughalen door je eigen nostalgische muziekhoek te creëren. Haal al je oude grammofoonplaten van zolder of tik er een aantal op de kop op een vlooienmarkt en kies de allermooiste beeltenissen uit. Voor welke soort beeltenissen je kiest, kun je laten afhangen van je gevoelens van nostalgie of van de inrichting van je woonkamer (denk hierbij aan het selecteren van platen op basis van de kleur, de fotografie of het design). Jouw uitgekozen platen hang je nu aan beide muren in je kleine hoekje. Voor de rest van je platen en een grammofoonspeler kun je wellicht bij een kringloopwinkel wel een leuk kastje vinden die je er vervolgens onder plaatst. Op deze manier creëer je een leuke plek waar je af en toe met vrienden eens kan staan om samen herinneringen op te halen van die goede oude tijd.

5. De Museumhoek

Waarom naar het museum gaan als je van je eigen woonkamerhoek een mini-museum kan maken? Ga op strooptocht en zoek de allermooiste schilderijen of kunstobjecten uit die je kunt vinden. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt geen idee tegen wat voor kleine schatten je onverwachts aan kunt lopen in de kringloopwinkel. Afhankelijk van je stijl kun je kiezen voor een volgebouwde museumhoek of juist een rustige minimalistische museumhoek. Als je alleen maar kunst voor op de muur hebt (en geen voorwerpen die je op een kastje zou moeten plaatsen), kun je ervoor kiezen om een stijlvolle stoel in je museumhoek te plaatsen. Op momenten dat je even van je kunst wil genieten, hoef je alleen maar even je stoel om te draaien met het gezicht naar de muur zodat je in alle rust de schoonheid van je kunstwerken in je op kunt nemen.

6. De Bibliotheekhoek

Sommige mensen vinden het niet zo’n mooi gezicht om hun boekenkast op een prominente plaats tegen een muur te plaatsen, bijvoorbeeld de eerste muur die je ziet zodra je een kamer binnenloopt. Hoewel het zien van een boekenkast op het eerste moment dat je binnenkomt wel direct een gevoel van sfeer en warmte geeft, kan het inderdaad soms ook een beetje rommelig overkomen. Als minimalisme je ding is, is dat inderdaad niet meteen de beste optie. Voor dit soort situaties kun je ervoor kiezen om een apart boekhoekje te creëren in een hoek van de woonkamer die niet meteen opvalt bij binnenkomst. Wanneer je vervolgens een grote plant plaatst voor de 2 boekenkastjes die je aan weerszijden van je hoek hebt staan, vallen de boeken nog eens een heel stuk minder op. Als je de boeken ook nog eens achter gesloten kastdeuren zet, ben je helemaal van je probleem verlost. Een leuke tip als je geen fan bent van rommeligheid, maar toch ook geen afstand wilt doen van je boeken.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee