Tips van Urban Jungle - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
urban jungle
Kamerplanten

Tips van Urban Jungle

Drie jaar nadat Igor Josifovic en Judith de Graaff elkaar tegenkwamen in een Parijs café en aan de praat raakten over hun liefde voor planten, telt hun populaire Urban Jungle Bloggers wereldwijd honderden zielsverwanten die enthousiast ‘meebloggen’ over het mooiste groen.

In 2017 kwam de eerste Nederlandse versie van het boek Urban Jungle uit en was binnen de kortste keren uitverkocht. De 2e druk was ook binnen een mum van tijd verkocht, dus is inmiddels de 3e druk uitgekomen. Te koop in boekwinkels en in onze webshop.

Urban Jungle, het boek van Igor en Judith van het succesvolle urbanjunglebloggers.com, is helemaal gewijd aan ‘living and styling with plants’. ‘Dit boek is als een langverwachte cactusbloem. Een bundeling van het leukste en mooiste dat voorbijkwam op ons blog.’ Groene vingers niet noodzakelijk, want zegt het duo: ‘Iedereen kan omgaan met planten, als je maar weet wat je moet doen. Igor Josifovic is social media-expert en woont ‘ergens tussen München en Parijs’. Judith de Graaff is grafisch ontwerper en woont met haar man vlak bij Parijs.

Tips uit Urban Jungle:

  • Wie net begint met groen in huis, kiest een Aloë Vera of andere vetplant. Prima bestand tegen droogte, dus een beetje ‘verwaarlozen’ mag.
  • Wat een feest: twéé pannenkoekplanten in de vensterbank. Tip uit Urban Jungle: Maak een familieportret van Pilea’s. De baby’s van de moederplant kun je heel eenvoudig in
    kleine potjes eromheen zetten.
  • Grote gebaren maak je met Sanseveria’s en palmen, weer helemaal terug van weggeweest. Gebruik ze om hoogte – en daarmee diepte – in je kamer te krijgen.
  • Hoe een mini-stekje uitloopt tot een weelderige plant: Tradescantia (vaderplant) doet het in no-time.
  • Koningin van de jungle is de gatenplant, die luistert naar de indrukwekkende naam Monstera deliciosa. Tip uit Urban Jungle: Zet deze eyecatcher mooi vrij in de ruimte of op een ‘troon’ in een hoek.

Klik hier om Urban Jungle te kopen

FOTOGRAFIE LINA SKUKAUSKÉ VOOR URBAN JUNGLE

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee