5 dingen die de tuin helemaal afmaken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
schutting
Tips

5 dingen die de tuin helemaal afmaken

Een leuke gezellige tuin zorgt ervoor dat je in de warme zomermaanden lekker in je tuin wil en kan zitten. Met een leuke inrichting zorg je ervoor dat deze helemaal past bij jouw huis.

Wat kan er echt niet ontbreken in de Nederlandse achtertuin in die lekkere zomermaanden? Ik heb hier 5 dingen voor je op een rijtje gezet die echt niet kunnen ontbreken:

Schutting

Eén van de belangrijkste onderdelen van je tuin is een goede schutting. Een schutting biedt niet alleen bescherming, maar geeft je ook meer privacy en geeft je tuin een strakke uitstraling.

Een stalen hekwerk om je tuin mee af te scheiden van je buren. Je hebt ze in veel afmetingen waardoor het toepasbaar is in bijna elke tuin. Het heeft een natuurlijke styling waardoor het goed past bij de rest van je tuininrichting en je niet heel je tuin hoeft te verbouwen om het tot een geheel te maken.

Deze hekken van MT hekwerken zijn uitstekend te combineren met bijvoorbeeld klimplanten. Door klimplanten toe te passen in combinatie met een stalen hekwerk, creëer je meer groen in je tuin en zorgt het voor meer privacy waardoor je in de zomermaanden heerlijk ongestoord kan genieten van je tuin!

BBQ

De welbekende BBQ, tegenwoordig is er in elk huishouden wel een te vinden. Wanneer de eerste zonnestralen van het jaar doorkomen, komen ook de eerste BBQ’s tevoorschijn. En geef ze eens ongelijk; wie vindt het nou niet gezellig om zijn of haar kookkunsten te laten zien voor vrienden en familie.

Loungeset

Niets is lekkerder dan na het werk, lekker de schoenen uit te doen en neer te ploffen op de bank. In de zomermaanden wil je dit het liefst buiten doen, nog even genieten van de middagzon. Een goede loungeset met comfortabele kussens kan dan niet ontbreken in je tuin. Hierop kan je lekker languit liggen en even relaxen of juist de gerechten eten die net van de BBQ afkomen. Kortom een loungeset kan niet ontbreken in je achtertuin.

Overkapping

Een plek in je tuin waar je de verkoeling kan opzoeken wanneer de zon te warm wordt of juist lekker droog kan zitten als er een zomerse bui valt. Een overkapping is dan een must have om te hebben. Een overkapping kan je creëren tegen de achterkant van je woning of als je een schuur in de tuin hebt staan kan je hier misschien ook wel wat van maken. Het is belangrijk dat de overkapping een stevige constructie heeft en dat het dak schuin loopt zodat het water weg kan lopen.

Tuinaccessoires

Mooie plantjes in een passende plantenbak, wat voor plantjes dit zijn laat ik in het midden, iedereen heeft een andere smaak. Plantjes in de tuin zorgen voor meer kleur en variatie waardoor het er gezelliger uitziet en je sneller in je tuin gaat zitten. Plaats leuke accessoires in je tuin zoals verschillende lantaarns, dit geeft een gezellig effect wanneer het donker wordt. Je hebt verschillende lantaarns, zo kan je er kaarsen in doen of led lampjes met verschillende kleuren.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee