3 gouden tips voor de inrichting van je babykamer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
babykamer
Kinderkamer

3 gouden tips voor de inrichting van je babykamer

Gaan jullie binnenkort een kleintje in jullie huis verwelkomen? Dan ben je vast al druk bezig met het oriënteren op de kinderkamer. Waarschijnlijk heb je alle spullen die je nodig hebt, zoals een wieg en commode, al in huis gehaald. Maar hoe zorg je er nou voor dat de babykamer eruitziet als een warm en veilig plekje voor je baby? In deze blog geven we je 3 gouden tips om je babykamer zo optimaal mogelijk in te richten.

Kies een fijne kleur

De tijd dat een meisjeskamer roze werd geverfd en een jongenskamer blauw is wel voorbij; tegenwoordig kun je veel meer kanten op. Dit maakt het tegelijkertijd ook lastig, want welke kleur moet je nou kiezen voor het kamertje van je kersverse baby? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een warme geeltint, zodat je kindje zich veilig en geborgen voelt. Daarnaast kun je ook voor zachte pasteltinten kiezen; hier zijn namelijk veel leuke accessoires voor baby’s bij uit te zoeken. Houd je het liever traditioneel? Je kunt dan ook voor een mooie oudroze kleur kiezen voor een meisjeskamer en bijvoorbeeld marine- of oceaanblauw voor jongetjes. Extra tip: vind je het moeilijk om een kleur te kiezen? Kijk dan eens naar het geboortekaartje dat je hebt laten ontwerpen en gebruik deze kleur(en). Dit is namelijk de kleur die goed voor jou voelde toen je aan je kleintje dacht!

Maak het persoonlijk

Interieurwinkels en catalogi maken het makkelijk om een complete set aan te schaffen. Op die manier heb je echter de kans dat de babykamer blijft lijken op een showroom in een winkel. Een belangrijke tip is daarom om het kamertje een persoonlijk tintje te geven. Je kunt dit op verschillende manieren doen, door bijvoorbeeld knuffels neer te zetten die je kleintje heeft gekregen van zijn of haar opa en oma. Of hang wat foto’s op voor een persoonlijke touch. Een ander leuk idee is het laten maken van een geboorte poster. Dit is een unieke poster met bijvoorbeeld een schets van je baby erop met daarbij zijn of haar naam, geboortedatum, gewicht en de tijd van de geboorte. Daarnaast zou je er nog een mooi gedicht, spreuk of songtekst aan toe kunnen voegen om het helemaal eigen te maken.

Zachte materialen

Vanuit hygiënisch oogpunt kiezen veel mensen ervoor om de babykamer zo strak en clean mogelijk te houden. Je wilt je baby natuurlijk niet blootstellen aan onnodig stof en vuil. Toch is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat deze kamer een warme en knusse sfeer heeft. Kies dan bijvoorbeeld voor een zacht kleedje op de vloer en leg her en der wat kussentjes neer waarvan je de hoes gemakkelijk uit kunt wassen. Mocht je dit toch willen vermijden, dan kun je ook kijken of je een leuke lamp kunt vinden van zacht materiaal of extra fluffy gordijnen aanschaffen om zo een warme sfeer op te roepen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee