Breng eens wat kleur in je slaapkamer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
dekbedovertrek
Slaapkamer

Breng eens wat kleur in je slaapkamer

Een slaapkamer, die houd je het liefst zo rustig mogelijk, toch? Te veel drukte leidt af van wat je er eigenlijk komt doen: slapen. Toch kun je best wat kleuraccenten aanbrengen zonder dat je kamer direct druk of onrustig wordt.

Hoe houd je het rustig?

De slaapkamer is de plek in huis waar je helemaal tot rust moet kunnen komen. Waar je je volledig moet kunnen ontspannen, nergens aan hoeft te denken en simpelweg uit kunt rusten. Dat gaat niet erg gemakkelijk als je er vlak voor je gaat slapen, of zodra je in de ochtend je ogen weer opent, een enorme stapel strijkgoed ziet liggen. Of andere spullen die nog opgeruimd moeten worden, of waar zelfs helemaal geen plekje voor is in huis. Of wat dacht je van je werkplek? Bepaald niet waar je mee bezig zijn vlak voor je gaat slapen of als je net wakker wordt.

Probeer dit soort zaken dan ook te vermijden in je slaapkamer, of houd ze, als het echt niet anders kan, in ieder geval uit het zicht. Zo wordt en blijft je slaapkamer echt een plek om te slapen, om uit te rusten en niet om te werken of je druk te maken over een stapel strijkgoed die maar blijft groeien.

Ook in je inrichting kun je het beter een beetje rustig houden. Denk aan rustgevende kleuren en zo min mogelijk prikkels. Kies voor één mooi schilderij, foto of iets anders aan de muur bijvoorbeeld en hang niet de hele kamer vol. Door een rustige basis te creëren is het een stuk gemakkelijker om je goed te ontspannen.

Mag er wel wat kleur in?

Mag er dan helemaal niks wat leuk of vrolijk is in een slaapkamer? Moet je alle kleur of gezelligheid vermijden? Welnee! Natuurlijk kun je er zo hier en daar ook best wat kleuraccenten in aanbrengen.

Een goede manier om dat te doen in een verder neutrale, rustige kamer, is met een mooi dekbedovertrek. Deze kun je steeds wisselen en dus aanpassen aan je stemming of het seizoen en hiermee steeds een andere sfeer in je kamer creëren.

Kies in het voorjaar bijvoorbeeld voor een fris groen dekbedovertrek, dat staat hartstikke mooi en vrolijk in een verder neutrale kamer. In de winter en in de herfst kies je misschien juist liever voor wat warmere kleuren, die passen op dat moment beter bij de sfeer en je stemming. Heb je behoefte aan wat vrolijkheid? Kies dan voor een opvallend motief, bijvoorbeeld met behulp van een Oilily dekbedovertrek. Als je de rest van de ruimte rustig en neutraal houdt, mag je dekbedovertrek best een beetje opvallend zijn en eruit knallen. Naast een kamer om tot rust te komen, moet je slaapkamer tenslotte ook een plek zijn waar je vrolijk van wordt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee