Zo verlicht je je badkamer: 5 tips - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Badkamer verlichting
Badkamer

Zo verlicht je je badkamer: 5 tips

Staat het verlichten van de badkamer ook op jouw prioriteitenlijstje? Badkamers worden steeds groter en bevatten meer meubels. Daarom is een goede verlichting essentieel om het meeste uit de ruimte te halen.

1.    Helder én sfeervol

Bij een badkamer moet je twee uitersten bij elkaar brengen: helder licht om tanden te poetsen en te scheren én tegelijkertijd sfeervol licht om ontspannen te douchen en in bad te zitten. Dimmers zijn hiervoor de oplossing.

2.    Begin met het plafond en werk dan naar beneden

Het beste gebruik je plafondverlichting of verzonken verlichting boven het hoofd als algemene verlichting. Je zult ook de wastafel willen verlichten met een aantal heldere lampen. Bijvoorbeeld een armatuur boven of aan beide zijden van de spiegel. Vergeet ook de verlichting voor de douche en het bad niet. Hiervoor gebruik je vanwege de veiligheid een waterdichte armatuur.

3.    Overdrijf niet

Heb je de neiging om een ​​dozijn spots in het plafond te (laten) monteren om te zorgen dat de badkamer helder genoeg verlicht is? Vaak kom je met een paar spots al een heel eind. Kijk dus kritisch hoeveel verlichting je nodig hebt. Houd ook rekening met de lichtopbrengst en de openingshoek van de spots.

4.    Vermijd direct licht van boven

Je kunt beter voorkomen dat licht rechtstreeks op je hoofd valt omdat het hard is en je niet van je beste kant laat zien. Plaats de plafondlamp daarom boven het looppadgedeelte, zodat je van achteren wordt verlicht in plaats van direct van boven.

5.    Kies voor LED

LED-lampen zijn niet alleen energiebesparend en handig omdat je de lampen jarenlang niet hoeft te vervangen, maar ze zien er ook mooi uit. Zo krijgt je badkamer een strakke, moderne look. Bovendien hebben LED-lampen tegenwoordig meer lichtopbrengst en is de lichtkwaliteit een stuk warmer dan voorheen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee