Waar moet je op letten bij tuinverlichting? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tuinverlichting
Tuin

Waar moet je op letten bij tuinverlichting?

Bij de aanschaf van tuinverlichting is het als eerste belangrijk om het functionele doel ervan te bepalen. Wil je bijvoorbeeld de tuin sfeervol verlichten of wil je buitenverlichting aanschaffen om de veiligheid te verhogen? Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk, net zoals je dit binnen kan bewerkstelligen middels LED panelen van LedLampShopXL. Het is zelfs mogelijk om voor je tuin een lichtplan te ontwerpen om meerdere plekken van verlichting te voorzien. Als je tuinverlichting gaat kopen, zijn er wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Waterdichte eigenschappen

Het is bij de aanschaf van verlichting voor je tuin in de eerste plaats belangrijk om op het waterdichte karakter te letten. Bij buitenverlichting in de tuin krijgt de verlichting namelijk met weersinvloeden te maken. Als het regent, hagelt of sneeuwt, is het wel van belang dat de verlichting daartegen bestand is. Het is daarbij handig om naar de IP-waarde te kijken. Er is voor verlichting namelijk een IP normering van toepassing.

Hoge IP waarde

Bij een hoge IP waarde is de verlichting optimaal bestand tegen vocht en tegen vuil. Denk daarbij aan een minimale IP waarde van IP65. Bijvoorbeeld als je een lamp ophangt met een sensor die rechtstreeks is blootgesteld aan de regen. Is er sprake van verlichting onder een overkapping die aan meerdere zijden is afgesloten? In dat geval is het ook mogelijk om een uitvoering met lagere IP-waarde te kiezen.

Duurzaamheid en energieverbruik

Het is bij de aanschaf van tuinverlichting uiteraard ook van belang om met het energieverbruik en met de duurzaamheid rekening te houden. Zo voorziet het aanbod LED lampen in duurzame en energiezuinige verlichting voor buiten en binnen. LED verlichting staat bekend om de duurzaamheid en om de zuinigheid in verbruik. Zelfs de luxe ogende variaties zoals LED filament lampen. Dat levert niet alleen een besparing op als het om energiekosten gaat, maar ook een bijdrage aan het milieu. LED verlichting gaat lang mee en dat is af te lezen aan het aantal branduren van de lamp.

Efficiënte lichtproductie

Het is verder aan te raden om bij het kopen van tuinverlichting te letten op de efficiëntie van de lichtproductie. Wat dat betreft komt LED verlichting eveneens als uitstekend uit de bus als het gaat om de efficiëntie van de omzetting van stroom naar licht. Er zijn bovendien uiteenlopende lichtsterktes beschikbaar om daarmee invloed uit te oefenen op de gewenste sfeer in de tuin. De lichtsterkte is daarbij te herkennen aan het aantal lumen van een lamp.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee