De mooiste sfeerverlichting voor in de tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinverlichting
Algemeen

De mooiste sfeerverlichting voor in de tuin

Tegenwoordig zie je buitenverlichting steeds vaker in Nederlandse tuinen. Het heeft veel voordelen. Je kunt heerlijk genieten van je mooie planten in de avond, je kunt beter zien waar je loopt en het creëert een fijne sfeer, vooral tijdens lange zomeravonden. Maar wat voor soorten tuinverlichting bestaan er eigenlijk? In dit artikel gaan we daarop in, zodat je deze zomer kunt genieten van een prachtig verlichte tuin.

Sfeervolle verlichting in de tuin

Het is geen goed idee om de hele tuin vol te zetten met lampen, want dat kan de sfeer juist verpesten. Het is een beter idee om subtiel licht te laten schijnen op specifieke plekken in de tuin, zoals een boom of andere mooie elementen. Dit kan je doen met spots, maar ook met lantaarns, sokkels of andere soorten verlichting. Feestverlichting, zoals een kleurrijk lichtsnoer, kan het hele jaar door gebruikt worden. En denk ook eens aan het verlichten van bijvoorbeeld een brievenbus of een zonnewijzer. Er zijn zoveel mogelijkheden om buitenverlichting te gebruiken en je tuin prachtig te verlichten.

Lichtplan

Bij het maken van een tuinontwerp denk je misschien niet meteen aan een lichtplan, maar eigenlijk is het onmisbaar. Met een goed lichtplan zorg je ervoor dat de verlichting op de juiste plaatsen komt en dat er genoeg stroompunten zijn. Het zorgt ook voor een mooie balans in de tuin als het donker is. Je kunt zelf bepalen welke delen en elementen van de tuin je wilt benadrukken.

Accentverlichting

Er zijn verschillende soorten verlichting die we kunnen bespreken. De twee belangrijkste categorieën zijn sfeerverlichting en functionele verlichting. Sfeerverlichting zorgt voor een gezellige en aangename sfeer in een ruimte, terwijl functionele verlichting ervoor zorgt dat een ruimte goed verlicht is om specifieke activiteiten uit te voeren. Maar wat houdt accentverlichting eigenlijk in? Accentverlichting valt onder de sfeerverlichting en heeft als doel om specifieke objecten extra op te laten vallen. LED-strips onder de randen van een pergola kunnen deze plek er bijvoorbeeld gezellig uit laten zien. Een wandlamp kan een mooi lichteffect in de tuin creëren en tegelijkertijd een beeld of kunstwerk extra benadrukken. Met deze tips heb jij binnen een mum van tijd een tuin die gezellig is verlicht!

Kerstverlichting voor door het jaar

Een van de leukste soorten verlichting is kerstverlichting buiten. Deze verlichting zorgt voor een gezellige sfeer tijdens feestjes en bijzondere gelegenheden. Ben je van plan om binnenkort een informeel diner in de tuin te houden tijdens de zomer? Zet de tafel dan neer onder een boom en bevestig een reeks kerstlampjes aan een hoge tak, zodat de lampjes zweven boven de tafel. Zorg er echter voor dat de lampjes niet te laag hangen, zodat je gasten elkaar nog steeds goed kunnen zien! Je kunt ook de kerstverlichting tussen bomen laten lopen of gebruiken om een donker pad in de tuin te verlichten. Zo is kerstverlichting niet alleen gezellig, maar ook handig! Voor een speels effect kun je de kerstlampjes combineren met een slinger van kleine, kleurrijke vlaggetjes, die je eventueel zelf kunt maken.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee