De mooiste buitenverlichting voor in jouw tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinverlichting
Tuin

De mooiste buitenverlichting voor in jouw tuin

Buitenverlichting zorgt voor meer sfeer en veiligheid in je tuin. Er zijn veel verschillende soorten buitenverlichting. Weet je niet goed welke geschikt is voor jouw tuin? Wij zetten de verschillende soorten, inclusief hun voordelen, voor je op een rij zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

De voordelen van buitenverlichting

We hebben het net al even genoemd: buitenverlichting creëert meer sfeer in je tuin en zorgt voor meer veiligheid. Het voorkomt inbraken en je kunt in het donker nog goed het pad naar de voordeur zien. Door buitenverlichting kun je in de zomer heerlijk ‘s avonds in de tuin zitten zonder dat het helemaal donker is, en ook ziet de tuin er van binnenshuis door buitenverlichting mooi uit!

Wandlampen

Wil je graag meer diepte in de tuin? Kies dan voor wandlampen. Deze kunnen aan de schutting of de muur worden bevestigd. Een zacht diffuus licht zorgt voor meer sfeer in de tuin, maar je kunt met kleine spots ook bepaalde details uitlichten. Op zoek naar een duurzame optie? Ga dan voor solar tuinverlichting. Deze tuinverlichting werkt op zonne-energie, waardoor je niet alleen duurzame wandlampen hebt maar ook heel praktische. Solar tuinverlichting kopen? Dat kan bijvoorbeeld via Bol.com.

Staande lampen

De meest bekende vorm van tuinverlichting is de staande lamp. Deze heb je in allerlei verschillende soorten, van de sokkellamp tot een grote lantaarnpaal. Met een staande lamp kun je sfeer creëren in de tuin en deze verlichting kan op allerlei plekken worden toegepast. Bijvoorbeeld op het terras, maar ook op de oprit. Een duurzame optie zijn staande lampen met een bewegingssensor, deze gaan alleen aan wanneer ze beweging detecteren.

Grondspots

Een grondspot heeft een heel hoge lichtintensiteit. Op een balkon of klein dakterras is dit geen fijne verlichting, omdat het licht dan te fel is. Maar heb je een wat grotere tuin? Dan kunnen grondspots juist heel mooi zijn. Accentueer er bijvoorbeeld een mooie boom mee, of verwerk ze in een bloembak of de bestrating.

Onderwaterverlichting

Wanneer je een vijver of bijvoorbeeld een fontein in je tuin hebt, dan kan onderwaterverlichting heel mooi zijn. Zo heb je namelijk ook wanneer het ‘s avonds donker is heel goed zicht op de vissen in de vijver, wat weer bijdraagt aan de veiligheid. En het ziet er ook nog eens heel sfeervol uit!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee