Zo richt jij gemakkelijk een grote ruimte in: een stappenplan - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
grote ruimte inrichten
Huis

Zo richt jij gemakkelijk een grote ruimte in: een stappenplan

Een grote ruimte in je huis klinkt als een droom om te hebben. Soms komt dit niet alleen met voordelen: het kan lastig zijn om een grote ruimte goed en effectief in te delen. Nadat je alle nodige meubels hebt neergezet, kun je toch dat gevoel krijgen dat er nog iets mist. Wij leggen je, aan de hand van een stappenplan uit, hoe je een grote ruimte gemakkelijk kan inrichten en het er mooi uit kan laten zien. Door middel van een goede voorbereiding en keuze voor de juiste meubels, zoals de diverse banken van Piet Klerkx, maak je goed gebruik van een ruime kamer. Lees snel verder!

Bepaal het doel van de ruimte

Voor je begint aan het dromen over de inrichting van de ruimte en het maken van de plattegrond, bepaal je het doel van de ruimte. De grootste kamer om in te richten zal waarschijnlijk de woonkamer zijn, maar je zou ook een slaapkamer, kantoor of zolderruimte kunnen inrichten. Met het juiste doel voor ogen kun je aan de slag met het maken van een indeling en het kiezen van de juiste meubels.

Maak een plattegrond

Met een goed ingerichte ruimte kun je niet aan de slag zonder een mooi uitgewerkte plattegrond. Het is belangrijk om van tevoren de kamer precies op te meten en alle hoekjes, stopcontacten en lichtpunten te verwerken in de tekening. Zo heb je een duidelijk beeld van wat er in de kamer past en hoeveel je moet aanschaffen of aanpassen.

Kies de juiste meubels

Dan is het tijd voor het leukste werk: de juiste meubels uitkiezen. Je hebt natuurlijk een indicatie van hoe groot de meubels kunnen zijn, dus zo kun je gericht zoeken. Het kan zijn dat een meubelstuk groter of kleiner uitvalt dan verwacht. Verwerk de meubels daarom meteen in je plattegrond. Zo kun je gemakkelijk aanpassingen maken aan de overige meubels. Ga in een ruime kamer vooral uit van grote meubels. Een hoekbank is een heerlijke bank om helemaal weg in te duiken. Gelukkig past het perfect in een grote ruimte!

Maak gebruik van scheidingswanden

Daarnaast kan het in grote kamers nuttig zijn om verschillende zones te creëren om ultiem gebruik te maken van de beschikbare ruimte. In een grote ruimte kun je een gezellige zithoek maken met een bank, fauteuils, een leeshoek met boekenplank en een comfortabele stoel, of een entertainment gedeelte met een televisie en spelcomputer. Deze ruimtes kun je scheiden met scheidingswanden. Zo deel je deze ruimte op in allerlei kleine kamers, maar is het nog wel een groot geheel. Een perfecte manier om een grote ruimte op te vullen!

Experimenteer tot je tevreden bent

Tot slot moet je vooral blijven experimenteren. Nadat je de ruimte volledig hebt ingericht, zul je altijd het gevoel kunnen krijgen dat er iets mist. Het kan dan ook even duren voordat je de perfecte indeling hebt gevonden. Begin met een indeling; heb je hier geen goed gevoel bij? Probeer dan andere opstellingen tot je tevreden bent met het resultaat. Ook met decoratie kun je een kamer efficiënt en gezellig inrichten!

Zoals je ziet, is het inrichten van een grote ruimte een tijdrovend klusje. Je zult moeten zorgen voor een goede voorbereiding met een duidelijke plattegrond. Dan is het tijd om te kiezen voor de juiste meubels en deel je de kamer op door middel van scheidingswanden. Het is vooral belangrijk om te blijven experimenteren en te ontdekken wat werkt voor jouw kamer. Nu je deze kamer hebt ingericht, is het tijd voor de volgende: de keuken. Is er ruimte voor een kookeiland?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee