Hoe kun je een keukeneiland integreren in een moderne keuken? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
keukeneiland
Keuken

Hoe kun je een keukeneiland integreren in een moderne keuken?

Is het de hoogste tijd om de keuken bij jou in huis een keer een leuke upgrade te gaan geven? Dan ben je natuurlijk niet alleen druk op zoek naar een nieuw blad en leuke kastjes. Wellicht is het ook een keer tijd om de indeling van de keuken goed aan te gaan pakken. Het integreren van een multifunctioneel kookeiland kan dan een erg slimme keuze zijn. Want, naast dat dit een lust voor het oog is, is het ook nog eens enorm praktisch in gebruik. Klinkt goed, toch? Hoe je dit het beste kunt integreren in een moderne keuken, lees je op deze pagina.

Meet van tevoren altijd goed op of er ruimte vrij is voor een keukeneiland

Je weet het vast en zeker wel; een keukeneiland in een moderne keuken is het hart van de woning en het is een plek die erg veel wordt gebruikt. Het is een plek waar je borrelt met vrienden, ontbijt met het hele gezin of het is een plek waar het jaarlijkse kerstdiner wordt georganiseerd. Je gaat er dus de mooiste herinneringen aan maken. Zorg er dus altijd voor dat je de beschikbare ruimte van tevoren goed opmeet. Hierdoor kom je er meteen achter of er überhaupt ruimte is voor een eiland en om wat voor soort afmetingen het dan precies gaat. Dit maakt het uitzoeken van een passend eiland ook weer net even wat makkelijker.

Beslis in wat voor soort stijl het eiland uit moet worden gevoerd

Nadat je de nodige maten hebt opgemeten, komt het leukste gedeelte er natuurlijk aan. Het is de hoogste tijd om de stijl van de keuken uit te gaan zoeken. Gelukkig is daar vandaag de dag enorm veel mogelijk. Zo is er voor ieder altijd wel wat wils. Van modern tot aan klassiek en van neutrale kleuren tot aan uitgesproken kleuren. Je gaat het allemaal tegenkomen op het moment dat je een keer een bezoek brengt aan een keukenwinkel. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor de kleur en de stijl van de keuken?

Heb je al een keer goed nagedacht over de indeling van een keukeneiland?

Op het moment dat je een keukeneiland gaat integreren in een moderne keuken, dan komt er ineens erg veel werkruimte en opbergruimte bij. Daarom is het een goed idee om ook over de indeling van tevoren goed na te denken. Ga je graag voor een kookgedeelte met geïntegreerde afzuiging? Lekker veel opbergruimte? Of heb je altijd al gedroomd van een eigen wijnklimaatkast? Het zijn slechts een paar voorbeelden van de opties waar je uit kunt kiezen voor de keuken bij jou in huis.

Ga altijd voor jezelf na wat voor soort apparatuur je in de keuken nodig gaat hebben

En dankzij een gloednieuw keukeneiland heb je ook meteen meer ruimte over in de originele opstelling van de huidige keuken bij jou in huis. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook net even wat meer apparatuur kwijt. Denk daarbij aan een royale koelkast en een of meerdere stoomovens. Bepaal dus ook altijd van tevoren even wat voor soort apparatuur je extra aan wenst te schaffen.

Laat je uitgebreid informeren door een specialist op het gebied van keukens

Sta je te popelen om de keuken van je dromen te realiseren? Dan is het nu de hoogste tijd om een keer een bezoek te brengen aan de keukenwinkel. Hier krijg je alle nodige informatie en advies op maat voor het maken van een geschikte keuze.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee