6 tips voor een nieuwe keuken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Nieuwe keuken
Keuken

6 tips voor een nieuwe keuken

Het plannen van een nieuwe keuken, het hart van het huis, is een groot avontuur! Het gaat hier immers niet alleen om de functionaliteit van deze ruimte. Nee, deze ruimte moet echt een reflectie worden van jezelf, van de persoon die jij bent en jouw levensstijl. Maar de keuken is tegelijkertijd ook vaak de ruimte waar jij je vele avondjes samen met je vrienden in zult gaan vermaken. Deze ruimte moet daarom naast functioneel en persoonlijk dus ook vooral een warme, uitnodigende en relaxte atmosfeer hebben. Maar hoe combineer je al die elementen eigenlijk tot één keuken? Hier wat eerste stappen om je op weg te helpen:

1. Vind jouw inspiratie.

Vind je die wellicht in bepaalde familieherinneringen, of in reizen die je hebt gemaakt? Maak van alles dat je heeft geraakt in je leven een moodboard. Probeer vervolgens met een keukencatalogus een stijl te vinden die het best bij dit moodboard lijkt te passen. Bijvoorbeeld een zwarte keuken als je een trendy moodboard hebt.

2. Zoek advies.

Stap eens verschillende keukenwinkels in en praat met de keukenspecialisten. Er zal een wereld voor je open gaan, zoveel verschillende mogelijkheden als er tegenwoordig zijn. Van kookeiland tot hoekkeuken, van greeploze keuken tot klassieke keuken en nog veel meer.

3. Zet alles op een rijtje.

Maak een lijstje van alle voor- en nadelen van je huidige keuken en combineer deze kennis met alle mogelijkheden die je onlangs ontdekt hebt: wat vind je echt belangrijk, en wat hoeft niet per se van jou.

4. Zet functionaliteit op de eerste plaats.

Uiteindelijk is de functie van een keuken om jou het leven makkelijk te maken, laat dit aspect dan ook de boventoon voeren in je beslissingen. Heeft je mogelijke nieuwe keukenontwerp bijvoorbeeld wel genoeg kastruimte? Is de kraan eigenlijk wel op een handige plek? Is de keuken wel veilig genoeg voor de kinderen? Laat al dit soort vragen de revue passeren.

5. Stel je budget vast.

Vind je het nog steeds moeilijk om over sommige dingen een beslissing te maken? Laat je budget de doorslaggever zijn!

6. Maak lange termijn beslissingen.

Ga ervan uit dat je aankomende nieuwe keuken nog voor tientallen jaren in je leven zal zijn. Maak dus wat betreft het ontwerp beslissingen op basis van je persoonlijkheid en niet op basis van de laatste trends.

Meer lezen

Eén reactie op “6 tips voor een nieuwe keuken”

  1. Emma schreef:

    Mijn vriend en ik hebben een ouder huis gekocht. Binnenkort gaan we aan de slag met de keuken. We weten nog niet zeker of we de hele keuken willen vervangen of dat de keuken betimmeren genoeg is. Bedankt voor de slimme tip om het budget vast te stellen en dat de doorslag te laten geven. Dat zal ik aan mijn vriend voorstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee