Verschillende trends voor keukenbladen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
keukenblad
Keuken

Verschillende trends voor keukenbladen

Wanneer je denkt aan een nieuwe keuken, denk je misschien niet direct aan het keukenblad. Toch heeft het keukenblad een grote invloed op de sfeer en het uiterlijk van de keuken. Zo kun je kiezen tussen verschillende materialen, kleuren, stijlen en afwerkingen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de rest van je keuken. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende trends voor keukenbladen.

Wat is nieuw dit jaar?

Natuurlijke, warm, en zachte kleuren zijn de trend van dit moment. Deze stijl kan enorm goed gecombineerd worden met een klassieke houten keuken. Kleuren die je vaak terugziet zijn grijs, beige en zandachtig. Aards en natuurlijk zijn tegenwoordig helemaal hip. Omdat het redelijk neutraal is, past het vaak in ieder interieur.

De materialen die vaak gekozen worden zijn marmer en composiet. Bij marmer zullen veel mensen aan luxe denken. Kies dus voor dit keukenblad als je een keuken met een chique uitstraling wilt. Composiet is geen natuurproduct, waardoor het in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Leuk als je echt iets speciaals zoekt!

Welk keukenblad past bij jouw keuken?

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, materialen en diktes. Het bepaalt voor een groot deel hoe je keuken eruitziet, maar het is ook belangrijk dat je een blad koopt dat past bij jouw wensen. Zo heeft ieder materiaal voordelen, maar ook nadelen.

Zo zijn aanrechtbladen van steen niet alleen sterker, ze zijn ook hygiënisch omdat je vuil makkelijk schoonmaakt. Het staat daarnaast heel mooi om een stenen aanrechtblad te combineren met een gezellige keuken van eikenhout. Een keukenblad van hout is ook een populaire keuze die veel sfeer in de keuken brengt. Deze werkbladen kunnen wel sneller beschadigd raken omdat het materiaal wat zachter is.

Waar moet je op letten?

Als je het fijn vindt om te koken, zul je het keukenblad regelmatig gebruiken. Als je ervoor kiest om een nieuwe keuken te kopen, kun je deze helemaal inrichten zoals jij dat wilt! Hierbij een aantal tips waar je op kunt letten:

  • Kies het juiste materiaal. Je wilt natuurlijk dat je kookt op een schoon oppervlak. Daarom zul je het materiaal vaak schoonmaken. Zorg er daarom voor dat je een glad aanrechtblad kiest. Dit maakt het schoonhouden een stuk makkelijker.
  • Kies een mooi design. Het keukenblad is een opvallend deel van de keuken. Het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig heb je keuze uit een enorm aanbod. Keukenspecialisten helpen je graag met het ontwerp van de hele keuken om ervoor te zorgen dat je een mooi eindresultaat hebt.
  • Kies voor een krachtig aanrechtblad. Je wilt natuurlijk lang kunnen genieten van jouw nieuwe keuken. Kies daarom een materiaal dat tegen een stootje kan en niet snel slijt. Daarnaast wil je ook een aanrechtblad dat bestand is tegen hitte en dat niet gelijk kapot gaat wanneer je een hete pan neerzet. Zo is het ene blad gevoeliger dan de ander.
  • De prijs is geheel afhankelijk van het materiaal van het werkblad. Je kunt daarom altijd een blad kiezen dat past binnen jouw budget.

Onderhoud je aanrechtblad op de juiste manier

Ieder materiaal moet op een andere manier onderhouden worden. Dit heeft te maken met de eigenschappen. Denk er daarom van te voren over na hoe lang je bezig wilt zijn met het onderhoud.

Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar om het aanrechtblad goed te onderhouden. Denk aan passende schoonmaakmiddelen die het materiaal niet beschadigen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee