Deze interieurtrends mag je niet missen! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Interieur

Deze interieurtrends mag je niet missen!

Ben jij op de hoogte van alle huidige interieurtrends? Met de tijd veranderen de woontrends. Toch kunnen we wel redelijk voorspellen wat de trends van 2022 gaan worden op het gebied van interieur. Dus ben je op zoek naar een opfrissing van je woonkamer? Lees dan snel alle woontrends voor het komende jaar!

Trend 1: Olijf en lichtblauw

De kleuren die we heel vaak terug gaan zien komend jaar zijn een olijfgroene kleur en een lichtblauwe tint. Laat deze kleuren terugkomen op bijvoorbeeld een muur of je bank. Ook kan je leuke accessoires zoals kussens, plaids en een poef kiezen in deze kleuren.

Trend 2: Retro met een moderne twist

De ronde vormen, bloemenprints en warme kleuren komen aankomend jaar weer helemaal terug. Denk hierbij aan muren met van die bruine schotjes en accessoires in mooie warme kleuren zoals terra. Deze stijl kenmerkt zich als heel knus en gezellig. Een wand sfeerhaard past erg goed bij deze trend. Hiermee breng je veel sfeer en warmte naar je woonkamer.

Trend 3: Verduurzaming

In 2022 zal verduurzaming een steeds grotere rol gaan spelen. Dit zien we ook terug in de interieurtrends van aankomend jaar. Grote interieurdesigners maken steeds meer designs die beter zijn voor mens en milieu. Daarbij is de kringloop je grootste vriend. Scoor veel pareltjes voor weinig geld! Nieuwe meubels hoeven niet meer nieuw te zijn. Ga op zoek naar bijvoorbeeld een kast die je mooi vindt. Is het niet de juiste kleur? Geen probleem. Zoek jouw favoriete kleur verf en tover de kast om tot jouw perfecte kast.

Trend 4: Organische meubels

Afgelopen jaar zagen we heel veel hoekige meubels. Tafels met recht afgewerkte punten, stoelen met vierkante poten en banken in een perfecte hoek. Deze rechte lijnen zijn volgend jaar minder in trek. Meubels mogen zachte rondingen hebben. Waar moet je dan beginnen? Kies voor één meubelstuk als echte eyecatcher en bouw de rest van je interieur hier omheen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bank met ronde vormen. Deze staat vaak prominent in de woonkamer en trekt dus alle aandacht. Kies daar een mooie salontafel bij met rond afgewerkte hoeken. Vergeet ook het kleed niet. Zorg ervoor dat je een kleed neemt met ronde hoeken in plaats van rechte. Deze trend geeft je huiskamer een knusse en uitnodigende uitstraling.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee