Zo voorkom je dat je keuken een rommeltje wordt - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
keuken opgeruimd
Keuken

Zo voorkom je dat je keuken een rommeltje wordt

Wordt het in jouw keuken ook altijd zo snel een rommeltje? Kun je jaloers kijken naar keukens die keurig netjes zijn, waar niets in rond slingert, en waarin je gewoon een kastje open kunt trekken zonder bang te hoeven zijn dat er wat uit komt vallen? Door een paar simpele tips te volgen kun je een heel eind komen, als het gaat om een nette keuken.

Voorkom losse spullen

De belangrijkste manier om je keuken beter opgeruimd te houden, is losse spullen voorkomen. Dat is natuurlijk wel een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, want zitten je kastjes eenmaal vol, is de kans groot dat je alles dat er niet meer in past elders in de keuken een plekje gaat geven. Daarom begin je met de kastjes eens heel goed op te ruimen. Haal ze helemaal leeg, en gooi sowieso alles dat je al meer dan een jaar niet gebruikt hebt weg. Wees kritisch, bewaar geen vier pannen van hetzelfde formaat als je dit type pan maar eens per maand gebruikt. Houd een grote schoonmaak, en vergeet niet dat je het doet met een doel: door alles weg te gooien dat je niet meer gebruikt, krijg je opeens ruimte om alles wat los in je keuken slingert netjes op te bergen.

Is dat eenmaal gelukt, blijf dan kritisch. Bewaar of koop geen nieuwe spullen die je toch niet gaat gebruiken, en verbied jezelf om weer dingen los te laten slingeren. Merk je dat je echt een plekje nodig hebt voor zaken die je vaak gebruikt en nergens anders kwijt kan, plaats dan een bak, krat of mandje op je aanrecht, en bewaar ze hierin. Dat oogt minder rommelig dan losse spullen.

Zorg voor één stijl

Door alles wat in je keuken in het zicht staat in dezelfde stijl aan te schaffen, creëer je een rustiger beeld. Heb je een zwarte keuken, kies dan ook voor een zwart broodrooster of een zwarte waterkoker, als je deze op je aanrecht bewaart. En denk ook aan een zwarte prullenbak, om het af te maken. Kies sowieso voor een prullenbak met deksel, want zichtbaar afval maakt een ruimte altijd rommeliger.

Zet er niet meer in dan past

Is je keuken eenmaal netjes opgeruimd en helemaal in één stijl ingericht, dan is het aan jou om dat zo te houden. In het begin gaat dat nog gemakkelijk; er is genoeg ruimte in je kastjes om eventuele nieuwe dingen in te zetten. Raken de kastjes echter vol, dan zit je weer met een probleem. Een gouden regel: zet nooit meer in een kastje dan er eigenlijk in kan. Ga geen serviesgoed stapelen als je nieuwe koopt of krijgt, maar gooi wat weg voor je de nieuwe spullen in het kastje plaatst. Alleen zo voorkom je dat je kastjes binnen een paar maanden weer uitpuilen, en er als vanzelf weer dingen rond gaan slingeren door je keuken.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee