Zaaidag in de Hortus Alkmaar - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tuinvrouw Annelies Hortus Alkmaar zaaidag 2024
Agenda

Zaaidag in de Hortus Alkmaar

Het voorjaar is hier en dat betekent dat het tijd is om te zaaien! Het is een uitgelezen kans om zelf aan de slag te gaan in de tuin. Zoek je inspiratie of advies over welke bloemzaden en planten geschikt zijn voor jouw tuin of balkon? Ga dan eens naar de Zaaidag op zondag 14 april 2024 bij Hortus Alkmaar. Een dag vol activiteiten met onder andere kinderworkshops, tuinrondleidingen en live muziek. Vergeet ook niet te ontspannen op het zonnige terras van het KasCafé.

Bloemen voor bijen

Annelies, hun tuinvrouw, staat klaar om je rond te leiden en advies te geven over de beste manier om zaden te planten. Daarnaast zijn er biologische planten en bloemzaden te koop die speciaal zijn geselecteerd voor bijen en vlinders. Zo kun je je voorbereiden op de Nationale Zaaidag op maandag 22 april 2024, waar biologische bloemzaden door het hele land worden verspreid. Op die manier helpen we bijen, vlinders en andere insecten aan extra voedsel.

Maak je eigen creaties

Speciaal voor kinderen zijn er leuke workshops, zoals het maken van een mini-bloempotje. Na het maken van het potje plant je een goudsbloemzaadje (calendula) en neem je het mee naar huis om goed te verzorgen. Je zult zien hoe een prachtige plant groeit. Zelf gezaaid! Daarnaast kun je een krans vlechten van wilgentenen en zijn er ijsvogel mandala kleurplaten beschikbaar.

Spot de ijsvogel

Elk jaar verwelkomt Hortus Alkmaar de ijsvogel en ook dit jaar broedt er een paartje bij ons. Het felblauwe vogeltje is geliefd bij onze bezoekers. Je kunt ze van dichtbij bekijken in de ijsvogelhut of meegaan met een rondleiding door een ervaren vogelaar.

Praktische informatie

De Zaaidag vindt plaats op zondag 14 april 2024 van 11:00 tot 17:00 uur. Tussen 13:00 en 15:00 uur start er elk half uur een rondleiding. Vanaf 15:30 uur kun je genieten van de muziek van Coverband Jack in the Box; een band uit Alkmaar die verschillende genres uit de jaren 60 speelt. De kinderworkshops lopen doorlopend. Vergeet niet om tussendoor te genieten van een hapje en drankje in het KasCafé.

Adres
Hortus Alkmaar
Berenkoog 43
Alkmaar.

Goed te bereiken via het fiets- wandelpad Achtergeestpad tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Verdere informatie en toegangsprijzen op www.hortusalkmaar.nl

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee