Plantenmarkt bij Hortus Alkmaar - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
plantenmarkt hortus alkmaar
Agenda

Plantenmarkt bij Hortus Alkmaar

Voor wie op zoek is naar biologische planten en zomerbollen of -knollen voor de tuin of op het balkon, is de Plantenmarkt bij Hortus Alkmaar een uitkomst. Op zondag 8 mei 2022 organiseert Hortus Alkmaar deze markt van 12.00 tot 17.00 uur. De hortus verkoopt haar eigen biologisch gekweekte planten en er zijn verschillende kwekers ‘van buiten’ aanwezig, die hun planten op een duurzame manier telen. Opnieuw zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er zijn mooie kunstwerkjes in glas met het thema ‘planten’ te koop. Ook zijn in de Hortuswinkel leuke cadeautjes voor Moederdag verkrijgbaar.

Kruiden en groenteplanten

Kruiden en planten zijn volop te koop, zoals de biologische bij Hortus Alkmaar opgekweekte peterselie, venkel, zwartmoeskervel, daslook, citroenmelisse en diverse muntsoorten. Zo kan iedereen deze zomer kruidig uit eigen tuin eten!

Rondleidingen

Onder leiding van een IVN-natuurgids zijn er om 14.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen in de tuin. Zij weten alles over de interessante planten en dieren die in de hortus leven.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen op ieder moment van de middag een leuke speurtocht doen door de tuin met een rugzakje dat in de winkel op te halen is. Daarnaast zijn er knutselactiviteiten voor kinderen.

Informatie

Datum: zondag 8 mei 2022
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar
Kosten: volwassenen € 5,00, kinderen van 13 t/m 18 jaar € 2,50, tot en met 12 jaar gratis
Info: www.hortusalkmaar.nl

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee