Welke zaken heb je zeker nodig als je de komende tijd in de tuin aan het werk gaat? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuin werk kleding
Tips

Welke zaken heb je zeker nodig als je de komende tijd in de tuin aan het werk gaat?

Het is natuurlijk heerlijk om in je korte broek en t-shirt in de zon in de tuin aan het werk te zijn. Helaas kan dit geregeld allemaal schrammen en krassen opleveren. Gelukkig zijn er allemaal fijne producten die je aan kan schaffen om dit te voorkomen! Ben je benieuwd? Lees dan verder.

Broeken

Om ervoor te zorgen dat je veilig te werk kan gaan in de tuin is het handig om de juiste kleren te dragen. Vooral je benen worden het meest blootgesteld aan alle takken en stekels van de bloemen en planten. Om deze reden is het goed om werkbroeken te dragen. Deze komen in allerlei kleuren, vormen en maten en dus zijn er ook werkbroek heren en dames. Heerlijk toch om onbezorgd door de struiken te kunnen lopen en daarna lekker in je korte broek zonder schrammen in de zon te zitten!

Handschoenen

Niet alleen je benen worden blootgesteld aan de takken in de bosjes wanneer je aan het werk bent in de tuin, maar je handen net zo goed. Tijdens het planten van nieuwe planten of het wieden van onkruid kunnen je handen allerlei pijnlijke krassen oplopen. Dit kan erg vervelend zijn en het werken in de tuin in de weg zitten. Dit moeten we natuurlijk niet hebben! Daarom is het van belang om goede handschoenen uit te zoeken voor een prettige ervaring tijdens het tuinieren.

Gereedschap

Ondanks dat je veel met je handen kan doen tijdens het werken in de tuin, is het toch prettig om fijn gereedschap te hebben tijdens het tuinieren. Er is natuurlijk veel verschillend gereedschap voor verschillende doeleinden, maar er zijn een paar basics die niet kunnen ontbreken tijdens het tuinieren! Dit zijn onder andere:

  • De snoeischaar: kan snel en effectief (niet te dikke) takken snoeien
  • Handcultivator: hiermee kun je gemakkelijk onkruid wieden
  • Emmers: niet echt gereedschap maar is wel een must om te hebben tijdens het tuinieren!
  • Bezem: om alles netjes op te vegen

Tip: kniebeschermers! Het beste is om onkruid te wieden wanneer je op je knieën zit, om je rug te ontlasten. Hiervoor kan je kniebeschermers gebruiken om geen pijn te krijgen aan je knieën.

Kortom, er zijn verschillende zaken die het tuinieren prettiger en gemakkelijker maken en met deze kleding en gereedschap komt het aankomend seizoen helemaal goed met het tuinieren!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee