Welke douchedeur kies je? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
douche
Badkamer

Welke douchedeur kies je?

Een douchedeur zorgt ervoor dat het water tijdens het douchen binnen de doucheruimte blijft. De douchedeur is compleet waterdicht, ook aan de zijkanten. Zo blijft de rest van de badkamer droog en voorkom je dat je uitglijdt na het douchen. Er zijn verschillende soorten douchedeuren waar je uit kunt kiezen. Over het algemeen plaats je de douchedeur tussen twee wanden, zodat je de doucheruimte afsluit.

Ga jij voor een draaideur, schuifdeur, vouwdeur of toch een pendeldeur? En welk formaat heb je eigenlijk nodig? Wij helpen je graag met kiezen.

Waar op te letten bij aanschaf douchedeur

Bij het maken van jouw keuze, is het allereerst belangrijk dat de douchedeur de juiste afmeting heeft. De douchedeur moet de douche namelijk goed afsluiten. Dit kan alleen als de deur perfect aansluit op de plek waar je de deur plaatst. Doorgaans is de douchedeur verstelbaar tot maximaal 2 centimeter. Om er zeker van te zijn dat de douchedeur optimaal aansluit, kies je voor een douchedeur op maat.

Naast het formaat is het van belang dat de deur op een passende manier opent. De draaideur is vooral geschikt voor in de grotere badkamer, omdat deze een grote draaicirkel heeft. Heb jij maar beperkt de ruimte? Dan kan een douchedeur die naar binnen opent een goede keuze zijn, of een schuifdeur of vouwdeur.

Douchedeur en badkamerinterieur

De douche vormt, samen met je badkamermeubel en/of ligbad, het middelpunt van de badkamer. Door te kiezen voor een mooie glazen douchedeur op maat krijgt de badkamer direct een luxe en serene sfeer. Laat bijvoorbeeld een enkele dikke glazen douchedeur plaatsen, of ga voor een dubbele douchedeur met beslag dat perfect aansluit bij jouw wensen. Zo maak je de douchedeur helemaal compleet met deuropeners in mat zwart, chroom of rvs geborsteld. Wat prettig is aan maatwerk, is dat het ook mogelijk is bij niet haakse muren.

Douchedeur of douchegordijn?

Uit budgetoverwegingen kan er ook worden gekozen voor een douchegordijn. Dit is een goedkope optie als je de doucheruimte af wilt schermen en niet zoveel geeft om de uitstraling van het geheel. Douchegordijnen zijn er in tal van kleuren, patronen en afbeeldingen.

Een douchegordijn dekt echter minder goed af dan een douchedeur. Ook kan de warme lucht van het douchen ervoor zorgen dat het douchegordijn bol gaat staan en aan je lichaam gaat plakken. Ten slotte is een douchegordijn minder hygiënisch dan een douchedeur en kan er schimmel op het douchegordijn komen. Een douchedeur van glas daarentegen is gemakkelijk schoon te maken, sluit de doucheruimte netjes af en heeft een elegante en moderne uitstraling.

Meer lezen

Eén reactie op “Welke douchedeur kies je?”

  1. Marie Sanders schreef:

    Ik denk dat ik een glazen douche deur wil, ik zal alleen een tijdje moeten wachten want het bedrijf moet nog geslepen glas bestellen, en dat duurt even. Maar ik denk dat het het wachten wel waard zal zijn, een glazen deur is zo mooi. Bedankt voor alle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee