Zo krijg je de badkamer weer spik en span - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
badkamer schoonmaken
Badkamer

Zo krijg je de badkamer weer spik en span

De badkamer is een heerlijke plek om te relaxen. Lekker douchen, badderen of tutten: daar neem je graag de tijd voor. Maar dan is het wel fijn dat je dat kan doen in een schone, frisse ruimte. Want niets is zo vervelend als een vieze badkamer. Haren in het doucheputje, vuile kranen of een spiegel vol met spetters horen in de top-10 van ergernissen thuis. Daar hoort ook zeker kalkaanslag bij. Helaas verdwijnt dit niet vanzelf en zul je toch echt met antikalk aan de slag moeten. Maar met de juiste schoonmaakmiddelen en een beetje inspanning is de badkamer binnen no time weer spik en span. Kun jij daarna weer lekker genieten in je relaxruimte.

Houd het regelmatig bij

Na iedere douchebeurt de deur of cabine en wand-en vloertegels drogen, zorgt ervoor dat er veel minder kalkaanslag ontstaat. Ook de kranen en douchekop oppoetsen na gebruik scheelt een heleboel extra poetswerk. Toch kun je niet voorkomen dat er op een gegeven moment, bijvoorbeeld door zeep, aanslag achter blijft. Wanneer de voegen van de tegels erg vervuild zijn, spuit je deze in met HG voegenreiniger en laat dit even intrekken. Boen er vervolgens met een borstel overheen en verwijder losgekomen vuil met lauw water. Zit er veel kalk op de wand-en vloertegels en de glazen douchedeur? Behandel deze met een antikalkmiddel, spoel goed na en maak droog met een schone doek. Om te voorkomen dat kalk zich weer afzet op de glazen deur of wand kun je deze inwrijven met een klein beetje vaatwasser glansspoelmiddel.

Arbeidsvitaminen

Natuurlijk is de badkamer poetsen niet de meest favoriete klus. Maar het wordt minder erg wanneer je er een gezellig muziekje bij aanzet. Reinig de ramen en spiegels, borstel de wc goed in en maak de toiletbril grondig schoon. Geeft de muziek je veel energie? Haal dan ook de kastjes in de badkamer leeg, sorteer alles en sop de kastjes uit. Maak kammen en haarborstels schoon door ze een tijdje in te weken in een sodabadje en resterend vuil te verwijderen met een oude tandenborstel. En ondertussen zing je lekker mee met je favoriete songs. Niet alleen lijkt het dan alsof het poetsen sneller gaat, het is ook écht zo.

Goed ventileren

Tijdens het schoonmaken van de badkamer is het wel belangrijk dat je de ruimte goed ventileert. Gooi de ramen en deur dus wijd open zodat de lucht van de schoonmaakmiddelen kan verdampen en niet op je luchtwegen slaat. Maak als laatste de wastafel schoon, poets de kraan glanzend op met een zacht doekje en schrob de vloer met een allesreiniger. Wanneer het droog is, zet je alles weer terug op z’n plek. Houd je van een lekker luchtje? Plaats geurstokjes in de badkamer zodat het er continu schoon en fris ruikt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee